Skattelister:

Märthas inntekt stuper

Så mye tjente de kongelige i 2018.

SKJULT: Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng greier ut om kongefamiliens skjulte formue. Reporter: Øystein Sætre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen ble ligningstallene for 2018 offentliggjort av Skatteetaten. Mens kong Harald (82), dronning Sonja (82) og kronprinsparet med felles barn under 20 år ikke er skattepliktige, er det andre medlemmer av kongehuset som er det.

Blant dem er prinsesse Märtha Louise (48), Ari Behn (47), prinsesse Astrid, fru Ferner (87) og kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn, Marius Borg Høiby (22).

I september i fjor valgte prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng (51) å kunngjøre at de skulle legge ned «engleskolen», eller Soulspring, som selskapet egentlig het.

Konseptet ble startet opp i 2007, og fikk fort landsdekkende oppmerksomhet for virksomheten de skulle bedrive. Duoen tjente millioner på å tilby undervisning, kurs og foredragsvirksomhet, men ifølge tallene for 2018 stuper prinsessas inntekt.

For mens Märtha sto oppført med en inntekt på 1,87 millioner kroner i 2017, viser tallene at hun «bare» tjente i overkant av 600 000 i fjor. Også prinsessas formue er kraftig redusert og har gått fra 4,9 millioner i 2017 til 2 millioner i fjor.

Selger landstedet

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, sier til Dagbladet at det kan virke som prinsessa har brukt betydelig mer enn hun har tjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer