Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Emma Tallulah Behn:

Märthas sjarmtroll fyller elleve år

Prinsesse Märtha Louises yngste datter har bursdag.

BURSDAGSBARN: Her er Emma Tallulah i midten av prinsesse Märtha Louise og kong Harald. Til venstre står storesøster Leah Isadora. Bildet er tatt i anledning kongefamiliens besøk på UNIS og Svalbard museum på Svalbard i fjor. Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSBARN: Her er Emma Tallulah i midten av prinsesse Märtha Louise og kong Harald. Til venstre står storesøster Leah Isadora. Bildet er tatt i anledning kongefamiliens besøk på UNIS og Svalbard museum på Svalbard i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag, 29. september, fyller prinsesse Märtha Louise (48) og Ari Behns (46) yngste datter, Emma Tallulah Behn, elleve år.

Bursdagsbarnet er kong Harald (82) og dronning Sonjas (82) yngste barnebarn, og hun er nummer sju i rekka til å arve den norske tronen.

Emma Tallulah er Märtha Louise og eksmannen Ari Behns tredje og yngste datter, og kom til verden ved hjemmefødsel i eksparets hjem i Lommedalen utenfor Oslo i 2008.

Nyfødte Emma Tallulah veide 3700 gram og målte 53 cm, og ble født nøyaktig én uke etter prinsessas 37-årsdag, og dagen før Behn fylte 36.

SAMLET: Her er kongefamilien samlet i anledning kong Harald og dronning Sonja sitt gullbryllup i 2018. F.v. Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, dronning Sonja, kong Harald, Leah Isadora, Emma Tallulah Behn, prinsesse Märtha Louise og Maud Angelica. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Her er kongefamilien samlet i anledning kong Harald og dronning Sonja sitt gullbryllup i 2018. F.v. Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, dronning Sonja, kong Harald, Leah Isadora, Emma Tallulah Behn, prinsesse Märtha Louise og Maud Angelica. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Elleveåringen ble døpt i Slottskapellet 20. januar 2009, med bestemor Marianne Solberg Behn som gudmor, og kronprinsesse Mette-Marit (46), prinsesse Alexia av Hellas (54), Sigvart Dagsland (55), avdøde Anbjørg Sætre Håtun, Carl Christian Christensen og Christian Udnæs som faddere.

Hjemmefødsel

Emma Tallulah Behn er som nevnt den yngste i søskenflokken, som i tillegg til henne består av Maud Angelica Behn (16) og Leah Isadora Behn (14). De tre søstrene ble alle født tre forskjellige steder.

Maud Angelica kom til verden på Rikshospitalet, mens Leah Isadora ble født på hytta på Hankø.

Kongehuset har ikke røpet hvordan Emma Tallulah feires, men ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, vil bursdagsbarnet trolig feire sammen med familien.

MOR OG DØTRE: Her er prinsesse Märtha Louise og Ari Behn avbildet sammen med sine tre døtre, Maug Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah på nasjonaldagen i 2013. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DØTRE: Her er prinsesse Märtha Louise og Ari Behn avbildet sammen med sine tre døtre, Maug Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah på nasjonaldagen i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Den norske kongefamilien er sammensveiset, og pleier alltid å markere fødselsdager med selskap. Kong Harald og dronning Sonja er alltid på plass med gave, forteller Stavseng, og legger til:

- Emma Tallulah ble nok vekket med både kake med lys og bursdagssang på sengen.

Dagbladet meldte først at prinsesse Märtha Louise befant seg på Svalbard på datteras bursdag, men får mandag opplyst fra prinsessas manager Carina Scheele Carlsen at Märtha Louise var sammen med dattera på hennes fødselsdag.

Oppkalt etter skuespiller

Da prinsesse Märtha Louise og eksmannen Ari Behn sine døtre kom til verden, ble navnevalgene gjenstand for mye oppmerksomhet. I 2017 fortalte Behn til Se og Hør at han og ekskona ikke ville valgt noen andre navn for sine tre døtre.

- Som alle foreldre synes også vi at egne barns navn er de riktige. Selv om andre synes det er spesielt, er dette hverdagsnavn for oss, og utenkelig at de skulle ha hett noe annet. Det er også en tradisjon i familien min å ha flere navn. Selv er jeg døpt Ari Michael og min søster Anja Sabrina, fortalte han den gang.

GAMLE GLIMT: 31. august 2019 er det HKH prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I 2009 kunne Behn også avsløre hvem Emma Tallulah er oppkalt etter. Da fortalte han at det var storesøster Leah Isadora som hadde et ønske om at lillesøstera skulle hete nettopp Emma. Navnet Tallulah kom derimot fra noen andre:

- Tallulah er etter skuespilleren Tallulah Bankhead, som jeg alltid har vært svak for. Hun var en veldig god venn av Tennessee Williams, og svært frittalende, fortalte Behn til Dagbladet den gang.

MED DØTRENE: Prinsesse Märtha Louise med sin far kong Harald og døtrene Emma Talluah Behn, Leah Isadora Behn, Maud Angelica Behn og i Trondheim i forbindelse med at kongeparet feiret sine 25 første år som kongepar. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
MED DØTRENE: Prinsesse Märtha Louise med sin far kong Harald og døtrene Emma Talluah Behn, Leah Isadora Behn, Maud Angelica Behn og i Trondheim i forbindelse med at kongeparet feiret sine 25 første år som kongepar. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Betyr alt for meg

Etter at Ari Behn og prinsesse Märtha Louise skilte seg i 2016, har eksparet delt omsorgen for barna.

I et tidligere intervju med VG, fortalte førstnevnte at det er viktig for dem å gi døtrene et trygt hjem der de kan utvikle seg - også etter at foreldrene flyttet fra hverandre.

Selv om Behn, som er både forfatter og kunstner, er en travel mann, er han opptatt av å tilbringe så mye tid med barna som mulig.

DELT OMSORG FOR BARNA: Ari Behn og Märtha Louise er foreldre til de tre døtrene Emma Tallulah, Maud Angelica og Leah Isadora. Her avbildet i 2014. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DELT OMSORG FOR BARNA: Ari Behn og Märtha Louise er foreldre til de tre døtrene Emma Tallulah, Maud Angelica og Leah Isadora. Her avbildet i 2014. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det som betyr alt for meg er barna mine, og jeg føler vi har skapt et hjem de trives i. Jeg mener at vi sammen, Märtha og jeg, har gitt dem en skjermet og trygg oppvekst. Som far tenker jeg på meg selv som en nærværende voksenperson. Jeg har alltid jobbet hjemmefra. Det er riktig at jeg reiser en del, men jeg er aldri borte mer enn en uke av gangen, maks ti dager, sa han til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media