Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Paolo Vinaccia:

Musikeren Paolo Vinaccia er død

Ble 65 år gammel.

GIKK BORT: Musikeren Paolo Vinaccia er død. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
GIKK BORT: Musikeren Paolo Vinaccia er død. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

Musiker Paolo Vinaccia er gått bort, det skriver NTB. Han har i ti år kjempet mot kreften, men fredag ettermiddag sovnet han inn, 65 år gammel.

Musikeren kom til Norge fra Italia i 1979, og selv om han først og fremst er kjent som jazztrommeslager, samarbeidet han med en lang rekke artister og musikere innen forskjellige sjangre.

- Den største musikeren og kunstneren jeg noensinne har møtt, sier Alex Rosén (51) om Vinaccio til Dagbladet, og fortsetter:

- Fantastisk fyr. Han kunne spille trommer på alt mulig rart, og han lagde trommer av alt mulig.

Rosén minnes Vinaccia som et veldig kreativt og levende menneske, også som kunstner. Videre forteller Rosén at han fikk æren av å spille med ham et par, tre ganger.

- Jeg spilte med han i studio i 1998 da jeg spilte inn plate. Jeg var hjemme hos han flere ganger, og vi kunne prate om alt fra litteratur til kunst og kvinner, sier han.

Langt vennskap

Maj Britt Andersen (62) har kjent musikeren i over 41 år. De har jobbet sammen på utallige plater, og hun forteller at Vinaccia har vært med henne gjennom hele karrieren hennes.

GODE VENNER: Maj Britt fikk gleden av å kjenne Paolo i mange år. Her sammen i fjor. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
GODE VENNER: Maj Britt fikk gleden av å kjenne Paolo i mange år. Her sammen i fjor. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

- Jeg fikk heldigvis besøkt han i forgårs. Dette er ikke annet en veldig trist, men jeg vil ta med meg de gode minnene og alt vi har opplevd sammen, sier hun.

De to skulle blant annet spille sammen på Miniøya i mai, men Paolo Vinaccio var for dårlig til å bli med.

- Dette er uvirkelig, og jeg sender selvsagt mine varmeste tanker til de som sto han nærmest, fortsetter Andersen.

- Brydde seg veldig

Den tidligere «Dance With A Stranger»-helten Frode Alnæs (60) er tydelig berørt når Dagbladet ringer.

- Musikernorge er som en liten familie som tar godt vare på hverandre, bryr seg om hverandre, og Paolo brydde seg veldig, sier han, og fortsetter:

- Han var først og fremst selvsagt en fantastisk musiker, men også en varm person og stor trommeslager.

Alnæs, som befinner seg på Nordmøre, fikk dessverre ikke tatt farvel med sin gode venn, men minnes han som en stor mann.

FLYTTET TIL NORGE: Paolo flyttet til Norge fra Italia i 1979. Her med Silje Nergaard. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
FLYTTET TIL NORGE: Paolo flyttet til Norge fra Italia i 1979. Her med Silje Nergaard. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

Da Dagbladet møtte Vinaccia i desember, fortalte han at han føler han har oppnådd nok i livet, og innrømmet at han ikke var redd for å dø.

- Nei. Jeg trenger ikke leve ti år til, jeg har oppnådd og opplevd nok. Jeg er fornøyd med livet. Det jeg frykter, er sorgen jeg vil etterlate Trude og mine venner, sa han.

Og at kona Trude Semb har betydd mye for ham, fikk han klart fram da Dagbladet traff ham. De to forlovet og giftet seg på scenen, midt under en konsert på Norwegian Wood-festivalen i 2017.

SØTT: I 2017 nærmet årets utgave av musikkfestivalen Norwegian Wood seg slutten, og spesielt én artist sørget for å gi publikum en minneverdig opplevelse. Paolo Vinaccia, en av Norges mest brukte trommeslagere, overrasket nemlig kjæresten sin med en vielse på scenen. Video: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer Vis mer

Hederspris

Vinaccia deltok på flere hundre plateinnspillinger og skrev flere bestillingsverk, blant annet til Canal Street-festivalen i 2006 sammen med Terje Rypdal, og til Oslo Jazzfestival i 2015.

Han har jobbet med store navn som Bendik Hofseth, Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen, Anne Grete Preus, Knut Reiersrud, Jonas Fjeld, Palle Mikkelborg, Mike Mainieri, Jon Christensen, David Darling og ikke minst Arild Andersen.

Så seint som tidligere denne måneden ble han tildelt Oslo Jazzfestivals hederspris - Ellaprisen. Prisen deles vanligvis ut under selve festivalen i august, men på grunn av hans sykdom ble den overrakt hjemme hos ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media