Musikeren Terje Nilsen er død

Ble 67 år gammel.

KEISERVARDEN: I det siste store Terje Nilsen-intervjuet ble det også tid for en liveopptreden på vakre Keiservarden i Bodø. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Musikeren og låtskriveren Terje Nilsen er død, 67 år gammel. Det skriver Bodø nu og NRK.

Ifølge NRK ble den folkekjære visesangeren funnet død i sitt hjem onsdag morgen.

Nilsen var en av Nord-Norges mest kjente musikere, særlig kjent for melodien «Mjelle», som ble skrevet i 1974. Han står også bak folkekjære låter som «Sommernatt», «Blå ballade» og «Se for et vær det e».

FOLKEKJÆR: Terje Nilsen var en populær visesanger, særlig i nordlige deler av lander. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FOLKEKJÆR: Terje Nilsen var en populær visesanger, særlig i nordlige deler av lander. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Musikalsk favoritt

I sistnevnte verk synger Nilsen duett med Eva Trones i oversettelsen av den amerikanske låta «Baby, It's Cold Outside».

Nilsen ble født i 1951, i Svolvær, og har stått bak totalt seksten utgivelser siden debuten på starten av 70-tallet. 67-åringen var kjent for sin sjelfulle, mørke stemme, og ble gjerne omtalt som en musikalsk legende i Nord-Norge - i tillegg til å være en favoritt blant kritikere og musikerkolleger.

I filmen om Nilsens liv og karriere fra i fjor, «Alt e såre vel», fortalte visesangeren at han i en periode, for fem-seks år siden, sleit med store alkoholproblemer. Dette snakket han også om i et stort intervju med Dagbladet i fjor sommer.

- Jeg var blitt så dårlig av drikkinga at jeg havnet på sykehuset, og lå der i tre-fire uker. Så havnet jeg på rehab, og var der en måned, fortalte Nilsen.

- Stort sjokk

Visekunsterneren kom seg imidlertid på beina igjen, og gjorde comeback på scenen i 2016, med plata «Nye låta».

- Det var et stort sjokk å få denne beskjeden i dag. Vi vet jo at han for noen år tilbake levde et hardt liv, men de siste årene har vært gode. Han var i gang nye låter og klar for nye opptredener, forteller Nilsens kamerat, Geir Are Jensen, til NRK onsdag formiddag. Det var også Jensen som også regisserte «Alt e såre vel».

Gjennom karrieren mottok Nilsen flere utmerkelser, deriblant Blixprisen i 1997 og Bodø bys kulturpris i 2002. Han ble også tildelt Alf Prøysens Ærespris i 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer