Musikeren Terje Nilsen er død

Ble 67 år gammel.

KEISERVARDEN: I det siste store Terje Nilsen-intervjuet ble det også tid for en liveopptreden på vakre Keiservarden i Bodø. Vis mer

Musikeren og låtskriveren Terje Nilsen er død, 67 år gammel. Det skriver Bodø nu og NRK.

Ifølge NRK ble den folkekjære visesangeren funnet død i sitt hjem onsdag morgen.

Nilsen var en av Nord-Norges mest kjente musikere, særlig kjent for melodien «Mjelle», som ble skrevet i 1974. Han står også bak folkekjære låter som «Sommernatt», «Blå ballade» og «Se for et vær det e».

FOLKEKJÆR: Terje Nilsen var en populær visesanger, særlig i nordlige deler av lander. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FOLKEKJÆR: Terje Nilsen var en populær visesanger, særlig i nordlige deler av lander. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Musikalsk favoritt

I sistnevnte verk synger Nilsen duett med Eva Trones i oversettelsen av den amerikanske låta «Baby, It's Cold Outside».

Nilsen ble født i 1951, i Svolvær, og har stått bak totalt seksten utgivelser siden debuten på starten av 70-tallet. 67-åringen var kjent for sin sjelfulle, mørke stemme, og ble gjerne omtalt som en musikalsk legende i Nord-Norge - i tillegg til å være en favoritt blant kritikere og musikerkolleger.

I filmen om Nilsens liv og karriere fra i fjor, «Alt e såre vel», fortalte visesangeren at han i en periode, for fem-seks år siden, sleit med store alkoholproblemer. Dette snakket han også om i et stort intervju med Dagbladet i fjor sommer.

- Jeg var blitt så dårlig av drikkinga at jeg havnet på sykehuset, og lå der i tre-fire uker. Så havnet jeg på rehab, og var der en måned, fortalte Nilsen.

- Stort sjokk

Visekunsterneren kom seg imidlertid på beina igjen, og gjorde comeback på scenen i 2016, med plata «Nye låta».

- Det var et stort sjokk å få denne beskjeden i dag. Vi vet jo at han for noen år tilbake levde et hardt liv, men de siste årene har vært gode. Han var i gang nye låter og klar for nye opptredener, forteller Nilsens kamerat, Geir Are Jensen, til NRK onsdag formiddag. Det var også Jensen som også regisserte «Alt e såre vel».

Gjennom karrieren mottok Nilsen flere utmerkelser, deriblant Blixprisen i 1997 og Bodø bys kulturpris i 2002. Han ble også tildelt Alf Prøysens Ærespris i 2015.