Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bill Medley:

Musikkstjernas ekskone ble brutalt drept i 1976. Etter 41 år er drapsgåten nå løst

- Hun hadde vært en fantastisk bestemor, sier Righteous Brothers-sangeren. 

FORTALTE OM EKSKONA: Under en pressekonferanse denne uka snakket Bill Medley ut at politiet nå hadde kommet fram til hvem som tok liv av ekskona hans i 1976. Foto: NTB scanpix
FORTALTE OM EKSKONA: Under en pressekonferanse denne uka snakket Bill Medley ut at politiet nå hadde kommet fram til hvem som tok liv av ekskona hans i 1976. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I januar i 1976 ble 32 år gamle Karen Klaas funnet bevisstløs i sitt eget hjem i Hermosa Beach, California. Etterforskere kom den gang fram til at hun var blitt seksuelt misbrukt og kvalt med sin egen strømpebukse.

32-åringen kom aldri til bevisstheten igjen, og døde på sykehuset få dager etter. Saken ble profilert i mediene, fordi Klaas var ekskona til den populære sangeren Bill Medley (76).

Han var, og er fortsatt, den ene halvdelen av bandet The Righteous Brothers. De har solgt til gull og platina flere ganger, og har blant annet vært nominert til to gjeve Grammy-priser.

Død mistenkt

DREPT: Tobarnsmora Karen Klaas ble kvalt og forlatt døende i 1976. Nå har politiet løst drapsgåten. Foto: Sheriff's Department of Los Angeles County
DREPT: Tobarnsmora Karen Klaas ble kvalt og forlatt døende i 1976. Nå har politiet løst drapsgåten. Foto: Sheriff's Department of Los Angeles County Vis mer

På tidspunktet hadde Klaas to sønner på fem og ti år, og gjerningspersonen bak ble aldri tatt og stilt til veggs for sine handlinger. Det skriver Reuters.

Nå har politiet i Los Angeles likevel et svar å komme med til familien. Ved hjelp av ny DNA-teknologi, der man søker med arvestoffet i en database, har de kommet fram til hvem som trolig drepte tobarnsmora i 1976 - 41 år etter at det skjedde.

Etterforskerne har brukt DNA som de fant på åstedet den gang og prøvd å finne levende slektninger som deler noen av arvestoffene.

Politiet vil ifølge CBS ikke gå ut med hvem denne slektningen de har fått et treff på er, men de har ved hjelp av teknologien funnet den som sannsynligvis sto bak drapet.

Jim McDonnell ved sheriffkontoret i Los Angeles sier at det er Kenneth Eugene Troyer som overfalte og kvalte Klaas for 41 år siden.

Han ble aldri arrestert eller mistenkt i saken. Troyer vil heller ikke bli bragt inn i arresten nå, ettersom han ble skutt og drept av politiet i 1982. Han var mistenkt for flere andre seksuelle overgrep i California, og ble drept etter å ha rømt fra et fengsel.

Etterforskerne skal ha begynt å mistenke Troyer allerede i fjor, og DNA-beviset var siste brikke i spillet.

Hevder han hørte kona

Det var en rørt Bill Medley som møtte pressen tidligere denne uka for å fortelle om politiets nye funn.

Han takket politiet for hjelpen, og fortalte at det er flere år siden han har vært så beveget.

- Jeg har hatt en stemme bakerst i hodet, sikkert Karens, som i de siste 20 åra har bedt meg om å slippe dette fra meg. At fyren som gjorde det sannsynligvis var død eller i fengsel, sa han og fortsatte:

- Dette er noe vi har håpet og spekulert i i over 40 år, og plutselig sier de bare: «Vi har ham som gjorde det». Det er deilig å kunne lukke denne boka, sa han.

Medley forklarte at han følte seg nummen da han fikk beskjeden om at ekskona var drept for 41 år siden. Han påpekte også at hun var en av hans beste venner, selv etter skilsmissen.

- Det viktigste her er at guttene ikke fikk vokse opp med moren sin. Hun hadde vært en fantastisk bestemor, sa han.

KJENT ARTIST: Bill Medley (t.h) har i mange år vært den del av den kjente gruppa The Righteous Brothers. Her sammen med makkeren Bobby Hatfield (t.v), som døde i 2003. Foto: NTB scanpix
KJENT ARTIST: Bill Medley (t.h) har i mange år vært den del av den kjente gruppa The Righteous Brothers. Her sammen med makkeren Bobby Hatfield (t.v), som døde i 2003. Foto: NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling