Millie Small:

«My Boy Lollipop»-sanger død

Gikk bort 73 år gammel.

DØD: Stjernesanger Millie Small har gått bort etter et hjerneslag. Foto: NTB Scanpix
DØD: Stjernesanger Millie Small har gått bort etter et hjerneslag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sangeren bak 60-tallshiten «My Boy Lollipop», Millie Small, har gått bort. 73-åringen døde av et hjerneslag.

Det bekrefter sangerens venn og tidligere plateprodusent, Chris Blackwell (82), ifølge Independent.

Blackwell var selv med på å produsere «My Boy Lollipop», og legger ikke skjul på at sangen ble en stor suksess.

Han mener at Small var den personen som gjorde musikkstilen ska internasjonal.

- Det ble en hit stort sett overalt i verden. Jeg var med henne rundt om i verden fordi alle ønsket at hun skulle dukke opp og gjøre tv-show og slikt, og det var bare utrolig hvordan hun taklet det, forteller Blackwell, og fortsetter:

- Hun var en så søt person, virkelig en søt person. Veldig morsom, god humor. Hun var veldig spesiell.

DØDSÅRSAK KLAR: Barnebarnet til Robert Kennedy, Maeve Kennedy Townsend McKean (i midten) ble funnet død etter en kanoulykke. Sønnen Gideon (8) omkom også i ulykken. Nå er sistnevntes dødsårsak offentliggjort. Video/foto: AP/Facebook Vis mer

Verdenshit

Den velkjente slageren ble sluppet i 1965 når Small bare var 17 år gammel, og hun ble dermed den første jamaicanske artisten som hadde en verdenshit.

Sangen, som regnes som den første kommersielt suksessrike internasjonale låten, ble spilt under åpningsseremonien i Olympiske leker i London i 2012. Den er fortsatt en av de mest solgte reggaelåtene gjennom tidene.

Det er uvisst hvem det var som spilte munnspill i sangen. I mange år ryktes det å være musiker Rod Stewart (75), men han har i seinere tid benektet det, ifølge Independent.

STJERNESANGER: Millie Small har gått bort. Her avbildet i 1965. Foto: NTB Scanpix
STJERNESANGER: Millie Small har gått bort. Her avbildet i 1965. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Andre teorier sier at det var Pete Hogman eller Jimmy Powell som begge var medlemmer av musikkgruppa Jimmy Powell & The 5 Dimensions.

Small var også kjent for sangene «Sweet William», «Bloodshot Eyes» og «Oh Henry».

FØLES RIKTIG: Nå, over seks år etter at Meadow Walker mistet sin berømte pappa, publiserer hun et fram til nå ukjent klipp av Paul Walker. VIDEO: @meadowwalker Instagram / Bilder: NTB Scanpix Vis mer

Var sjenert

I 2016 uttalte Small seg om suksessen, ifølge Express.

- Jeg er født Millicent Small av foreldre som jobbet på en sukkerplantasje, og selv om vi ikke kjente noen i underholdningsyrket, elsket jeg å synge, fortalte hun, og la til:

- Jeg var 12 år gammel da jeg deltok i en stilig talentkonkurranse kalt The Vere John's Opportunity Hour på Palladium i Montego Bay på Jamaicas Nordkyst, der jeg sang foran 2000 mennesker. Jeg husker ikke hva jeg sang, men det meste var med lukkede øyne fordi jeg var så sjenert.

STOR SUKSESS: Millie Small ble den første jamaicanske artisten som hadde en verdenshit. Her avbildet i 1965. Foto: NTB Scanpix
STOR SUKSESS: Millie Small ble den første jamaicanske artisten som hadde en verdenshit. Her avbildet i 1965. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre fortalte Small at hun kom på andreplass i talentkonkurransen, og at det var begynnelsen på hennes nye liv som sanger.

I intervjuet fortalte sangeren at det var Blackwell som først hørte musikken hennes, og som tok henne med til England for å utvikle sangkarrieren.

- Jeg savnet foreldrene mine og broren min, men de oppmuntret meg til å følge drømmen min, fortsatte hun.

Hun påpekte også at hun aldri hadde hatt sangundervisning, og at stemmen hennes bare var noe hun ble født med.

DØDE: Disse kjente personene mistet vi i 2019. Vis mer

I 1970 takket hun for seg, og trakk seg unna rampelyset. Dette begrunnet Small med at det føltes som rett tid. I 1984 fikk hun en datter.

- Jeg har vært lykkelig med å leve et rolig liv, sove og drømme, og meditere. Jeg liker å lage mat med kylling, svinekjøtt og fisk med ris og å se på dokumentarer. Jeg har fått fem vakre katter også, har sangeren tidligere uttalt om pensjonisttilværelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer