«24 Stjerners julekalender»:

- Mye å stå til ansvar for

Influenseren kom med overraskende stikk til dommeren.

DANSEFERDIGHETER: Øyunn Krogh imponerer proffdanser Merete Lingjærde med sine danseferdigheter. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DANSEFERDIGHETER: Øyunn Krogh imponerer proffdanser Merete Lingjærde med sine danseferdigheter. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager ruller den kjendisspekkede julekalenderen «24 stjerners julekalender» over skjermer rundt om i landet. NRK-programmet er ledet av Markus Neby (31).

Her konkurrerer 24 kjendiser i ulike grener som er inspirert av jul. En deltaker må forlate programmet hver episode, før de i siste episode står igjen med en julestjerne.

Under søndagens sending skal kjendisene konkurrere mot hverandre i dans. I ekte julebordstil står alle i ring, og en og en må deltakerne ut i midten av ringen for å vise frem sine beste danseferdigheter.

Kom ikke inn på skolen

Det er Merete Mørk Lingjærde (60), kjent som dommer i «Skal vi danse», som skal bedømme hvordan de gjenværende stjernene gjør det i ringen.

«24 STJERNERS JULEKALENDER»: I dagens luke av «24 stjerners julakalender» må produksjonen bryte inn midt i en julelek. Video: NRK Vis mer

Blant de som deltar i programmet er influenser Øyunn Krogh (27), og hun går inn mot konkurransen med blandede følelser.

- Skal jeg fortelle dere en hemmelighet? Merete Lingjærde har gjort at jeg ikke har kommet inn på drømmeskolen min tre år på rad. Her har jeg faen meg mye å stå til ansvar for, sier Krogh til kamera da dagens dommer ble presentert.

Krogh refererer til Lingjærdes stilling som programansvarlig i en bachelor i jazzdans, og det kommer frem at influenseren har hatt veldig lyst til å komme inn på denne skolen.

27-åringen går inn i konkurransen med et mål om å imponere dommeren. Det ser det ut til at hun klarer med glans, skal vi tro tilbakemeldingen Lingjærde ga etterpå.

- Øyunn! Altså, jeg er jo leder for en danseutdanning, du kunne kommet rett inn dit. Sånn seriøst, du er altså så god, utbryter «Skal vi danse»-dommeren - helt uvitende om at Krogh tidligere har fortalt at hun har søkt, og fått avslag, ikke mindre enn tre ganger.

NAKENKJOLE: Kjolevalget til Øyunn Krogh fikk oppmerksomhet på premierefesten til NRKs «24-stjerners julekalender». Video: Rød Løper. Vis mer

Når Lingjærde blir gjort oppmerksom på dette av Krogh, understreker hun at det er vanskelig å komme inn på skolen. Likevel skryter hun av 27-åringens dansetalent.

- Tror jeg rødmet

Når Dagbladet slår på tråden kan Lingjærde fortelle at hun har innspillingen friskt i minnet, og bekrefter at hun ble spesielt imponert over Kroghs danseferdigheter.

- Altså da hun sa hun hadde søkt, det var så morsomt. Jeg tror jeg rødmet, sier danseren og ler litt.

DOMMER: Merete Mørk Lingjærde er en av dommerne i «Skal vi danse». Foto: Thomas Andersen / TV 2
DOMMER: Merete Mørk Lingjærde er en av dommerne i «Skal vi danse». Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Det å si at hun hadde kommet rett inn, var en måte å si at hun var kjempegod på. Og hun overrasket. Jeg visste ikke at hun hadde trent dans, men hun har veldig gode danseferdigheter, sier Lingjærde videre.

- Øyunn fikk en revansje på meg der, det var veldig gøy! Morsomt at hun konfronterte meg.

KONKURRANSE: 24 kjendiser skal gjennom en rekke jule-utfordringer i NRKs nye julekalender: «24 stjerners julekalender». Reporter: Sofie Losen. Video: NRK/ Nora Skavhaug. Vis mer

Videre kan 60-åringen fortelle at det er høye krav til å komme inn på skolen, og at de hver gang etter en audition må si nei til noen som potensielt kunne blitt gode dansere.

- Jeg er jo veldig klar over at jeg er i en posisjon, sammen med en jury, som må si ja eller nei. Sånn er det på alle auditions, at de fleste som søker får nei. Men jeg synes aldri det er noe gøy når jeg ser på auditions og vet at noen ikke kommer inn, det er ingen god følelse. Men det er en jobb som må gjøres, forklarer hun.

Måtte søke fire ganger

Dansepedagogen forklarer at selv om man ikke kommer inn på skolen, betyr ikke det nødvendigvis at man ikke er flink til å danse, men at det bare er åtte plasser.

- Vi har mange på opptaksprøver, og jeg vet ikke hvor lenge siden det er hun søkte sist, men det kan godt hende hun ikke var god nok da hun søkte. Hun kan også ha gjort det bra, men det kan hende noen andre var mer iøyennfallende, sier dommeren og understreker at de ikke tar inn så mange.

SIER FRA: Merete Mørk Lingjærde har fått høre det på sosiale medier etter at hun siterte feil mann under direktesending på «Skal vi danse». Nå sier hun hva hun mener om den saken. Reporter: Thea Hope. Video: Luna Lea / Rød Løper Vis mer


Merete Mørk Lingjærde har jobbet med dans hele sitt liv, og nå leder hun danseutdannelsen på Kunsthøgskolen i Oslo og er dommer i «Skal vi danse».

Likevel kan 60-åringen fortelle at hun heller ikke kom inn på danseskolen med en gang. Faktisk måtte hun søke hele fire ganger før hun ble tatt inn på skolen.

- Jeg ga aldri opp drømmen, men gang nummer tre tenkte jeg «Faen heller, jeg får aldri dette til». Så jeg vet akkurat hvordan Øyunn har det, selv om vi ikke har snakket om det, for jeg har vært der selv.

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med Øyunn Krogh.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer