«P3 Gull»:

- Mye kan gå galt

Lars Berrum og Annika Momrak har fått en av de gjeveste programlederjobbene i NRK.

DUO: Berrum og Momrak gleder seg til lørdagens store prisutdeling. Foto: Morten Eik / Se og Hør
DUO: Berrum og Momrak gleder seg til lørdagens store prisutdeling. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 26. november er det duket for årets «P3 Gull» på NRK, og Annika Momrak (23) og Lars Berrum (36) er i full gang med å forberede seg til den gjeve prisutdelinga. «P3 Gull» er en hyllest til norske artister, og det er Momrak og Berrum som skal være årets programledere.

Dagbladet tar en prat med duoen i NRKs radioresepsjon, og det kommer tydelig fram at de begge gleder seg til lørdagen. Da Momrak fikk spørsmål om hun ville være med ble hun veldig glad.

- Jeg tenkte «shit, jeg tror kanskje dette er det kuleste jeg kunne fått spørsmål om å gjøre akkurat nå». Jeg ble veldig glad, jeg vet ikke med deg Lars?, sier hun og titter bort på makkeren.

- Jeg tenkte umiddelbart at dette har jeg lyst til å gjøre. Det har jeg lært på min vei, at ting jeg har lyst til å gjøre, det gjør jeg. Jeg prøver å bli flinkere til å si at andre kanskje passer bedre til ting jeg ikke har lyst til å gjøre, men har lyst til å si ja til. Men dette hadde jeg fullstendig lyst til å gjøre, så da ble svaret ganske enkelt!

SATT UT: Vi ville lage julestemning på P3 GULL i 2021 og gav gaver til kjendisene, men ikke alt gikk etter planen. Video: Jonas Hammer, reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Hvis vi fucker opp er det fortsatt en fest

Momrak og Berrum har hatt omgang innen humormiljøet og har også vært å se i samme sesong av «Ikke lov å le på hytta». Den gangen jobbet de imidlertid imot hverandre, og ikke sammen.

- Da var vi i klinsj, sier Berrum spøkefullt.

Men nå når de endelig skal jobbe sammen - er det noen nerver knytta til det?

- Jeg er ganske lite nervøs, og det er det jeg er nervøs for, sier Berrum og fortsetter:

- Som person tenker jeg «hva kan gå galt», men så får jeg alltid beskjed på det jeg gjør om at «faen, det er mye det», men det tenker jeg er litt av det som er gøy.

Momrak stemmer i og sier at de har et spektakulært show de kan lene seg på.

- Det er det som er litt digg da, at alle disse numrene, og artistene som skal spille. Den er safe! Det kommer til å bli bra. Så er det Lars og meg imellom der, og hvis vi fucker opp så er det fortsatt en fest. Musikken som kommer er uansett bra.

- Kanskje en «fuck-up» til og med vil være bra?

- Ja, vi håper det!, svarer Berrum lattermildt.

GAVER: De daværende medlemmene i 4ETG mottok noe intime gaver på den røde løperen før P3 Gull i 2021. Video: Jonas Hammer. Reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Mye som kan gå til helvete

Når det gjelder selve sceneshowet, er programleder-duoen hemmelighetsfulle. De lover imidlertid et storslått show, med musikk for enhver smak. Berrum forteller at han fikk gåsehud da han så åpningsnummeret.

- Vi har jo sett i tidligere år at denne live-nerven, det kan gå til helvete. Her er det mye som kan gå til helvete, så det er verdt å se, sier han.

Momrak nikker bekreftende og sier:

- Det spennende er alt det vi ikke har kontroll på, som blir en overraskelse for oss også.

Momrak har tidligere vært programleder for «Melodi Grand Prix». På spørsmål om hun hadde noen flauser da, kan hun røpe at det har hun til gode. Hun lurer på om det kanskje kan skje denne gangen.

- Jeg tror det, sier Berrum og legger til:

- Alle tror det er jeg som skal drite meg ut, men så er det deg. Til slutt må jeg si: «Annika, du må bare holde kjeft, dette funker ikke», spøker Berrum til latter fra Momrak.

P3 GULL: Justisminister Emilie Enger Mehl var ett av mange kjente fjes som dukket opp på den røde løperen i forkant av P3 Gull i 2021. Her svarer hun på spørsmålet om hva som er det verste med jula. VIDEO: Jonas Hammer / Dagbladet Vis mer

- Jeg er ganske OCD

Det er ikke uvanlig at programledere og idrettsutøvere har ritualer de må gjennomføre før de skal utføre en jobb. Blant annet har flere tidligere «Skal vi danse»-par hatt en rekke ritualer de måtte gjennomføre før de tok steget ut på parketten.

Momrak kan avsløre at hun hadde et ritual da hun var programleder for «Melodi Grand Prix».

- Jeg pleide å sove. Jeg måtte alltid legge meg på sofaen og ba folk om å holde kjeft og la meg være i fred. Jeg måtte bare gå inn i meg selv, rett og slett ta en blund. Alltid komme seg ned før man kommer seg opp, forklarer hun.

- Jeg støtter veldig den formen for søvn-yoga, sier Berrum og fortsetter:

- Vi finner nok noe når vi begynner på prøvene. Jeg er ganske OCD, og det blir verre og verre faktisk. Så jeg drar nok Annika med i noen OCD-rutiner.

- Så dersom du knuser et glass før en skikkelig bra prøve, så må du kanskje gjøre det hver gang?

- Du skal ikke se bort ifra at det glasset må knuses da ja, gang på gang, avslutter Berrum.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer