Jenny Skavlan:

- Mye mørk humor

Skal inspirere til gjenbruk med nytt prosjekt.

GJENBRUKSDRONNING: Jenny Skavlan har gjort det stort som redesigner. Foto: Morten Eik / Se og Hør
GJENBRUKSDRONNING: Jenny Skavlan har gjort det stort som redesigner. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jenny Skavlan (35) er godt kjent for sitt brennende engasjement for gjenbruk. På Instagram deler hun stadig snutter der hun syr om gardiner til kjoler, duker til bluser, eller gir et splitter nytt design til en gammel Fretex-kjole.

Sammen med Mari Nordén, Ingrid Vik Lysne og Ingrid Bergtun startet hun selskapet Fæbrik for to år siden, med mål om å inspirere til gjenbruk. Nå skal de snakke om alt fra gjenbruk til push up-bh og herpes i podkasten «fÆb».

- Ganske mørk humor

Til Dagbladet forteller Skavlan at hun frykter at gjengens image som prektige kan få seg en smell. Hun forteller at gjengen går helhjertet inn i syprosjekter, og er strenge med seg selv med klima i bakhodet.

Hun tror derfor flere kan bli overrasket over sjargongen i gruppen.

- Vi slurver jo vi også, og er kanskje ikke så prektige og ordentlige som vi kan virke som. Og det handler ikke bare om miljø og klær og sånne ting, men vi høres nok litt mer ut som en stereotypisk hockey-garderobe enn klassisk systue.

Hun utdyper:

- Vi har nok en ganske brå tone oss imellom, og vi har ganske mye mørk humor. Det er mange ting som vi holder på med der vi tenker sånn: «Det vet jeg ikke om tåler dagens lys», og så får vi se hvor mye lys det får, sier Skavlan, og understreker at jenter ikke må være redde for å ta plass, eller prøve å være morsomme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer