Katarina Flatland:

- Mye tøffere

Katarina Flatland åpnet opp om graviditeten.

GRAVID: Katarina Flatland snakket om graviditeten på Instagram. Her med mannen Harald Meling Dobloug. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GRAVID: Katarina Flatland snakket om graviditeten på Instagram. Her med mannen Harald Meling Dobloug. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mai kunne programleder Katarina Flatland (32) og ektemannen Harald Dobloug (32) røpe at de ventet barn nummer to.

Nyheten delte de i podkasten sin «Åpen journal», da Flatland allerede var fire måneder på vei. Fra før av har ekteparet sønnen Bernard, som blir to år i august.

I podkast-episoden var Flatland ærlig på at det hadde vært en tøff graviditet så langt, og at hun ikke hadde sluppet unna de typiske svangerskapsplagene.

I en spørsmålsrunde på Instagram gikk hun nærmere inn på hvordan svangerskapet har vært så langt.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug delte klipp fra fødestua i podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

- Mye tøffere

32-åringen fikk inn flust av spørsmål fra følgerne sine, og blant annet var det en som lurte på hva som var det best og hva som var det verste med å gå gravid.

«Beste (bortsett fra det åpenbare som er å glede seg til babyen som kommer) er å kunne si til mannen at han må løfte, fikse eller ordne ting fordi jeg ikke kan. Verste er kvalmen, bekkenløsningen og halsbrannen», svarte den kommende tobarnsmora.

Det var flere som spurte om kvalmen, og Flatland la ikke skjul på at det har vært en utfordring gjennom hennes andre graviditet.

«Helt ærlig har dette svangerskapet vært mye tøffere enn det første. Særlig med tanke på kvalmen de fire første månedene hvor ingenting hjalp».

Foto: Skjermdump Instagram Story
Foto: Skjermdump Instagram Story Vis mer

Selv om Flatland var godt på vei under spørrerunden kunne hun fortelle at kvalmen ikke hadde gitt seg.

«Niks! I går var jeg kvalm igjen, og jeg kan brekke meg av den minste ting».

INFLUENSER: Katarina Flatland er både programleder, podkaster og lege, men blogging lot hun ligge på hylla. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Krever mer

32-åringen har vært åpen om at hun i 2013 ble diagnostisert med diabetes type en. Sykdommen gjør at hun er nødt til å være nøye med å måle blodsukkeret, spise riktig og sette insulin når det trengs.

En følger spurte om hun hadde opplevd noen utfordringer med sykdommen under graviditeten, noe hun kunne bekrefte at hun har.

Foto: Skjermdump Instagram Story
Foto: Skjermdump Instagram Story Vis mer

«Blodsukkeret er mye mer krevende å håndtere nå enn tidligere. Mer uforutsigbart, og det krever mer innsats å holde det innenfor ønskelig område».

Slitt med motivasjonen

Flatland som er svært ærlig med sine følgere har også delt noen tanker rundt trening under svangerskapet.

I en video på Instagram viser 32-åringen fram en svangerskapsvennlig treningsøkt, men innrømmer at det ikke alltid er like lett å komme seg på trening.

«Ikke hver dag kroppen spiller på lag. Men noen dager er bedre enn andre, og i dag klinket jeg til med symfyse-vennlig treningsøkt», skriver den kommende tobarnsmora.

Videre skriver hun:

«Tror alle svangerskap oppleves forskjellig, og det er langt fra sikkert at disse øvelsene funker for deg! Selv har jeg slitt litt med treningsmotivasjonen når det er vondter her og der, og kondisen ikke er som før. Men kjenner jo hvor godt det er å røre litt på seg! Målet får være å si meg godt fornøyd hvis jeg klarer å røre litt på kula og kroppen et par ganger i løpet av uka.»

Under innlegget er det flere som har lagt igjen en kommentar.

«Nettopp det jeg trengte nå», skriver en, mens enn annen skriver: «Ja til flere sånne innlegg».

Dagbladet har vært i kontakt med Flatland som ikke har noen kommentar til saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer