Leah Isadora Behn:

Mystisk balldate avslørt

Leah Isadora Behn danset med en helt spesiell mann på debutantball.

AVSLØRT: På TikTok har det dukket opp bilder og videoer av at Leah Isadora Behn danser på ball. Nå er det avslørt hvem kavaleren er. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
AVSLØRT: På TikTok har det dukket opp bilder og videoer av at Leah Isadora Behn danser på ball. Nå er det avslørt hvem kavaleren er. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Lørdag denne helgen var det duket for gallaarrangementet Le Bal des Débutantes i Paris - hvor Leah Isadora Behn (17) var en av de håndplukkede gjestene.

Behn var en av bare 20 unge kvinner fra hele verden som ble plukket ut til «Le Bal», som fant sted på det ærverdige hotellet Shangri-La i den franske hovedstaden.

Ifølge Se og Hør skal 17-åringen ha vært den første norske jenta som har fått en invitasjon til det eksklusive ballet.

«Le Bal» ble startet som en sosial begivenhet, og ble arrangert for første gang i juli i 1958. Arrangementet ble finansiert av mote- og parfymehusene i Paris.

Det er døtrene til Hollywood-eliten, kongelige, forretningsmoguler, og politikere som får en invitasjon til ballet. Et annet kriterium for å bli invitert skal være et attraktivt ytre og intelligens.

ARVEREKKE: Leah Isadora Behn er aktuell i «Powerwomen» hvor hun snakker åpent om sitt forhold til den kongelige arverekken. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

I 1992 fikk ballet en overhaling og ble gjort om til et motearrangement. I 2005 beskrev Forbes ballet som et av de ti «hotteste» festene.

Ved sin side hadde hun maharaja Lakshraj Singh fra Sirmour (18). Maharaja er en indisk fyrstetittel som egentlig betyr storkonge, ifølge Store norske leksikon.

Lakshraj Singh har i tida før ballet blitt omtalt i mediene. Nylig hadde det franske magasinet Point De Vue et portrettintervju på 18-åringen. Magasinet er anerkjent for sin dekning av den franske overklassen.

I dagene etter ballet har det blitt delt flere bilder og videoer av de to i sosiale medier.

I en TikTok-video kan man blant annet se Behn og Singh danse.

KAVALER: Lakshraj Singh er 18-åringen som danset med Leah Isadora Behn. Foto: Skjermdump fra Instagram
KAVALER: Lakshraj Singh er 18-åringen som danset med Leah Isadora Behn. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Men hvem er Lakshraj Singh?

Lakshraj kommer fra kongefamilien i Jaipur i India. Siden grunnlovsendringen i 1971 har ikke maharajaer hatt noe reell makt, men lever likevel et liv i luksus, ifølge det franske nettstedet Histoires Royales. Noe av dette skyldes gamle, store formuer og vennskap med viktige mennesker.

Moren hans, prinsesse Diya Kumari, er datter av prinsesse Padmini Devi og prins og oberstløytnant Bhawani Singh av Jaipur. Kumari har hatt en glimrende politisk karriere og er i dag parlamentsmedlem, ifølge nettsida hennes.

Kumari giftet seg i 1997 med Narendra Singh. Han var ansatt ved farens hoff og ekteskapet skal ha skapt kontroverser. Ifølge flere medier skilte de seg for tre år siden. Paret fikk imidlertid sønnen Padmanabh (24), dattera Gauravi (22) og sønnen Lakshraj.

I 2002 valgte Kumaris far, Bhawani, å adoptere datteras førstefødte. Dette gjorde at Padmanabh ble tronarving, og da Bhawani seinere døde i 2011 ble Padmanabh gjort til maharaja av Jaipur. Da var han bare 13 år.

Prinsesse Padmini, Lakshrajs bestemor, ga ham tittelen maharaja av Sirmour i 2013. Da hadde ikke tittelen vært i bruk siden den siste Maharajen av Sirmour døde i 1964.

Padmanabh og Gauravi har begge deltatt på Le Bal des Débutantes før. Padmanabh var blant annet følget til Ava Philippe (23), datter av skuespillerne Reese Witherspoon (46) og Ryan Phillippe (48).

Bånd til den britiske kongefamilien

Padmanabh er den yngste millionæren i Inda, og ifølge Bollywoodshaadis bruker han tida si på polo, reising og studier i New York.

FREMTIDSPLANER: Leah Isadora Behn deler fremtidsplaner på «Powerwomen». Video: Viaplay/Rød Løper. Vis mer

Han har også en direkte tilknytning til det britiske kongehuset.

24-åringen er profesjonell polospiller som har spilt på det indiske landslaget, og i forbindelse med sporten har han delt bane med både prins William (40) og prins Harry (38).

- Kampene jeg har spilt med prins William og prins Harry har vært vennskapelige. Familiene våre har et fantastisk forhold. Faktisk er prins Charles min gudfar, har 24-åringen tidligere uttalt i et intervju, ifølge Bollywoodshaadis.

Bakgrunnen for at Charles, som nå er konge, endte opp med å bli gudfaren, er at han har et nært vennskap til Padmanabhs bestefar.

BEKREFTER: Kjærligheten blomstrer for Leah Isadora Behn, som bekrefter at hun har fått kjæreste. Vis mer

Diadem-mysteriet oppklart

På debutantballet hadde Leah Isadora på seg en pudderrosa kjole designet av den italienske moteskaperen Giambattista Valli.

Men det var spesielt en detalj ved antrekket hennes, som fikk litt ekstra oppmerksomhet.

Hun hadde nemlig på seg et diadem for aller første gang - som ingen kjente igjen.

Spekulasjonene var mange, men mysteriet ble til slutt løst.

- Jeg lærte i går at det er vanlig å låne diadem fra en juveler på debutballet, selv om man skulle eie et selv eller ha det tilgjengelig i familien. Som jo Leah faktisk har. Det viser seg at V MUSE jewlery var den offisielle juveleren for ballet i år, og det vakre diademet Leah lånte er fra 1905, fortalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle mandag morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer