Dronning Margrethe:

Mystisk detalj vekker oppsikt

«Alle» lurer på bakgrunnen for den spesielle detaljen.

NORGESBESØK: Dronning Margrethe var på besøk i Norge. Bildene vekker nå oppsikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NORGESBESØK: Dronning Margrethe var på besøk i Norge. Bildene vekker nå oppsikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Denne uka var dronning Margrethe (82) på besøk i Norge, for å motta Nordens språkpris. Det var vår egen dronning Sonja (85) som sto for den høytidelige overrekkelsen.

- Gjennom mange års vennskap - og ikke minst på våre skiturer gjennom 20 år - har jeg hatt gleden av å få nyte godt av ditt sprudlende, levende forhold til de nordiske språk, sa blant annet dronning Sonja under overrekkelsen, ifølge kongehuset.

UHELDIG: Det ble en interessant seanse da Tysklands forbundskansler Angela Merkel og dronning Margrethe skulle hilse på hverandre. Vis mer

Mystisk detalj

Det ble også tatt en rekke bilder fra besøket, og nå er det en helt spesiell ting ved den danske dronningen som vekker oppsikt - hansken hennes.

Danske Se og Hør omtalte saken først.

VEKKER OPPSIKT: De nye bildene av dronning Margrethe vekker nå oppsikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB
VEKKER OPPSIKT: De nye bildene av dronning Margrethe vekker nå oppsikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Dronning Margrethe hadde på seg en mørk skinnhanske, men bare på den venstre hånda. Hansken var på mens hun var innendørs.

MYSTISK: Her ser man dronning Margrete med hansken - kun på venstre hånd. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MYSTISK: Her ser man dronning Margrete med hansken - kun på venstre hånd. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Ifølge danske Se og Hør skal dronningen ha tatt av seg hansken da hun forlot prisoverrekkelsen og kom utenfor, men da skal hun ha holdt deler av hånda skjult.

Da hun seinere ankom festmiddagen skal hun ha skjult den venstre hånda i et sjal.

ANKOMMER FESTMIDDAG: Her ankommer dronning Margrethe og dronning Sonja festmiddagen. Den danske dronningen ser ut til å skjule den venstre hånden. Foto: Javad Parsa / NTB
ANKOMMER FESTMIDDAG: Her ankommer dronning Margrethe og dronning Sonja festmiddagen. Den danske dronningen ser ut til å skjule den venstre hånden. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Danske Se og Hør har, uten hell, vært i kontakt med det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling for å få en forklaring på hvorfor dronningen bærer hanske innendørs.

- Reagerte

Spekulasjoner er det likevel mange av. Hudsykdom, at hun fryser, dårlig blodomløp, aldersflekker, hevelse og mediestunt er noe av det som blir nevnt av danske Se og Hør.

Caroline Vagle, Se og Hørs kongehusekspert, er blant de som la merke til den noe merkelige detaljen.

- Jeg reagerte også da jeg så dronningen med bare en hanske på under sitt besøk i Norge. Det var så ulikt henne, uttaler Vagle til Dagbladet og følger opp:

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

- Men jeg har ikke anelse om hvorfor. I danske medier ser jeg det finnes et utall spekulasjoner om hva det dreier seg om. Men det blir bare gjetning, og det vil jeg ikke begi meg ut på!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer