Mystisk prinsesse involvert i voldssak

Prinsesse Hassa bint Salman skaper overskrifter verden over.

FORSVARER PRINSESSA: Her ankommer prinsessas advokat, Emmanuel Moyne, rettssalen i Paris tirsdag. Foto: AP / NTB Scanpix
FORSVARER PRINSESSA: Her ankommer prinsessas advokat, Emmanuel Moyne, rettssalen i Paris tirsdag. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Den saudiarabiske kongefamilien er en av verdens rikeste, men også en av verdens minst omtalte. Mens man her til lands kan åpne et hvilket som helst ukeblad og se bilder av vår egen smilende konge- og kronprinsfamilie, er tilstandene i Saudi-Arabia og på Den arabiske halvøya generelt en helt annen.

Kronprins Mohammed bin Salman har mye politisk makt, og er ofte å se på offisielle tilstelninger og møter. Privatlivet hans er derimot godt skjermet, og få detaljer om hans faktiske hverdagsliv er kjent for offentligheten. I tillegg er også resten av hans familie godt skjermet.

Det har nå sørget for problemer i Paris, da hans søster, prinsesse Hassa bin Salman, for tida er tiltalt i en voldssak som er oppe for retten i den franske hovedstaden.

- Drep ham, den hunden

Det antas at prinsesse Hassa bint Salman er 43 år gammel, og at hun for tida befinner seg i hjemlandet. Det gjorde hun derimot ikke i september 2016, da hendelsen skal ha inntruffet.

INGEN BILDER: At det etter saudiarabisk lov er forbudt å fotografere prinsessa, gjør det vanskelig å identifisere henne. Her er prinsessa bror, kronprins Mohammed bint Salman, under et møte med Russlands president Vladmir Putin i Osaka, Japan, i juni. Foto: Reuters / NTB Scanpix
INGEN BILDER: At det etter saudiarabisk lov er forbudt å fotografere prinsessa, gjør det vanskelig å identifisere henne. Her er prinsessa bror, kronprins Mohammed bint Salman, under et møte med Russlands president Vladmir Putin i Osaka, Japan, i juni. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Prinsessa er, ifølge The Guardian, tiltalt for å ha planlegge kidnapping av en egyptiskfødt arbeider i leiligheten hennes i Paris, og for vold etter å ha skulle ha beordret en av livvaktene sine til å banke ham opp.

Den fornærmede i saken, Ashraf Eid, var innleid for å pusse opp prinsessas leilighet, som ligger i den svært luksuriøse gata Avenue Foch vest i Paris, i september 2016. Flere utenlandske forretningsmennesker bor i det fasjonable området, hvor det kryr av milliardærer. Det er heller ikke uvanlig at kongelige fra Asia eier luksusleiligheter i byer som Paris og London.

Ifølge arbeideren skal Hassa bint Salman ha anklaget ham for å ha tatt mobilbilder av leiligheten for å selge dem til pressen, men han hevder selv at det bare var ment for å lette hans oppussingsarbeid.

Arbeideren hevder så at prinsessa skal ha beordret livvakten til å binde hendene hans og til å banke ham opp med gjentatte slag og spark. Han hevder også at han ble tvunget til å kysse prinsessas føtter.

Ifølge den fornærmede skal prinsessa ha ytret følgende da det hele pågikk:

- Drep ham, den hunden, han fortjener ikke å leve.

Videre skal hun ha uttalt at han nå «skulle lære hvordan han snakket til en prinsesse, til kongefamilien».

Nekter å møte i retten

Bildet den fornærmede maler, speiler seg ikke i det saudiarabiske medier har skrevet om kronprinsens søster. De skal ha det til at hun er kjent for sine veldedige oppdrag og sin kamp for kvinners rettigheter.

LUKSURIØST STRØK: Hendelsen skal ha skjedd i prinsessens leilighet, som ligger i den fasjonable gata Avenue Foch, vest i Paris. Foto: NTB Scanpix
LUKSURIØST STRØK: Hendelsen skal ha skjedd i prinsessens leilighet, som ligger i den fasjonable gata Avenue Foch, vest i Paris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Advokaten til den mistenkte prinsessa, Emmanuel Moyne, sier at prinsessa ikke kommer til å møte i retten fordi det eksisterer en internasjonal arrestordre på henne. Hun nektet også å stille opp på videokonferanse. Advokaten mener at hele saken er basert på oppspinn, og at arbeideren aldri ble trakassert av henne.

- Prinsessa er omtenksom, ydmyk, tilnærmelig og kultivert, sier han, ifølge The Guardian.

Livvakten er siktet for vold, tyveri og for å holde noen mot sin vilje. Advokaten hans sier til Agance France-Presse at de håper at saken faller, fordi de mener historien til fornærmede ikke henger på greip.

Livvakten har i tillegg valgt å saksøke arbeideren for ærekrenkelser.