BLÅ SLØYFE: Flere store stjerner, deriblant Judith Light, Elisabeth Moss og Padma Lakshmi, vakte stor oppsikt på Emmy-utdelingen med sine blåsløyfer. Foto. NTB Scanpix
BLÅ SLØYFE: Flere store stjerner, deriblant Judith Light, Elisabeth Moss og Padma Lakshmi, vakte stor oppsikt på Emmy-utdelingen med sine blåsløyfer. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Emmy-utdelingen 2017:

Én detalj vakte oppsikt under Emmy-utdelingen. Derfor gikk de med blå sløyfe

USAs TV-elite brukte den røde løperen som politisk protestplattform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Natt til mandag var det duket for den 79. årlige Emmy-utdelingen i Los Angeles, der TV-bransjen skulle feire året som hadde gått. Serier som «Big Little Lies» og «The Handmaid's Tale» tok hjem flere av de prestisjetunge prisene, mens andre suksessprogrammer måtte gå tomhendt hjem.

Emmy-sendingen, som i Norge ble vist på TV 2 Livsstil, er todelt. Den første delen av sendingen var et slags vorspiel, der stjernene i kjent stil ankom den røde løperen en etter en i luksusdesign.

Alle prøver å utkonkurrere hverandre i hvem som kan skape mest blest rundt sitt eget antrekk, men enkelte av stjernene valgte å bruke et «fellesplagg».

Flere medier, deriblant E! News og USA Today, bemerket seg en trend blant de oppmøtte.

Demonstrerte

En tydelig, lyseblå sløyfe, plassert enten på antrekkenes krager, midjer eller på stjernenes vesker, var sterkt tilstedeværende på løperen. Det var ikke uten grunn.

Den blå sløyfa, som sto i sterk kontrast til mange fargevalg natt til mandag, var svært tydelig på stjernene. Twitter klødde seg imidlertid i hodet over hva grunnen til at den ble brukt var, i og med at det åpenbart var mer enn bare en uvanlig detalj.

Saken fortsetter under bildet.

VINNERE: Skuespillerne Ann Dowd, Elisabeth Moss og Alexis Bledel dukket alle opp med sløyfe på den rød løperen. De stakk også av med flere priser for sin sukessrike serie «The Handmaid's Tale». Foto: NTB Scanpix
VINNERE: Skuespillerne Ann Dowd, Elisabeth Moss og Alexis Bledel dukket alle opp med sløyfe på den rød løperen. De stakk også av med flere priser for sin sukessrike serie «The Handmaid's Tale». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge flere internasjonale medier, deriblant E! News, ble sløyfa brukt til støtte for ACLU. Forkortelsen står for American Civil Liberties Union, som er en gruppe med borgerrettighetsforsvarere. De har initiert noe de kaller «Stand With the ACLU», eller «Stå sammen med ACLU».

STRÅLTE: Skuespiller Kathryn Hahn, kjent fra blant annet filmen «We're The Millers», var også blant stjernene som ankom prisutdelingen med en blå sløyfe. Foto: NTB Scanpix
STRÅLTE: Skuespiller Kathryn Hahn, kjent fra blant annet filmen «We're The Millers», var også blant stjernene som ankom prisutdelingen med en blå sløyfe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De har i over 100 år jobbet non-profit for å bevare befolkningens rettigheter, og bruker blant annet grunnloven aktivt i sitt arbeid. Det er den de tolker ut fra i eventuelle saker som går på individets rettssikkerhet, som ved deportering eller reiseforbud.

Gjenganger

Etter at Donald Trump (71) ble valgt til USAs 45. president i november i fjor, har Hollywood markert sin motstand mot den ferske presidenten ved en rekke anledninger.

Han er blitt kritisert i takketaler på prisutdelinger, og protester mot det omstridte innreiseforbudet hans er blitt trukket inn på den røde løperen.

Det er dermed ikke første gang kjendisene har brukt den blå sløyfa som protest.

Tidligere i år under den prestisjetunge Oscar-utdelingen var det flere som hadde pyntet designerantrekkene sine med små, blå, sløyfer i solidaritet til samme tema.

Saken fortsetter under bildet.

MATCHET: Skuespiller Mandy Patinkin, kjent fra serien «Criminal Minds», og hans kone og skuespiller Kathryn Grody kom sammen på den rød løperen med sine matchene blå sløyfer. Foto: NTB Scanpix
MATCHET: Skuespiller Mandy Patinkin, kjent fra serien «Criminal Minds», og hans kone og skuespiller Kathryn Grody kom sammen på den rød løperen med sine matchene blå sløyfer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge en uttalelse gjengitt av People ble nominerte, prisutdelere, musikere og gjester oppfordret til å bære båndet på Oscar-løperen for å vise sin støtte til borgerrettighetene som grunnloven garanterer alle i USA.

Engasjerte

Stjerner som blant andre Ruth Negga (35), Karlie Kloss (25) og Busy Phillips (38) var blant flere som tok på seg den lille blå under Oscar-utdelingen tidligere i år.

Sistnevnte lot imidlertid sløyfa ligge hjemme under nattas store begivenhet, mens stjerner som Tatiana Maslany (31), Riz Ahmed (34), Jeffrey Dean Morgan (31) og Elisabeth Moss (35) kastet seg på trenden og bar den lille blå stolt gjennom kvelden.

At kjendiser engasjerer seg i politiske saker er imidlertid ikke noe nytt.

FLYKTNINGER: Under SAG Awards i USA tidligere i år valgte en rekke skuespillere å bruke taletiden på scenen til å fortelle sine historier og komme med kjærlighetserklæringer til alle som er rammet av Trumps innreiseforbud i USA som berører mennesker fra syv land. Video: CNN / Pool Vis mer V... Vis mer Vis mer

Siden Donald Trump (71) ble valgt til USAs 45. president i november i fjor har vi sett mange stjerner som har reagert og engasjert seg både i forkant og etter presidentvalget.

Under den store kvinnemarsjen i Washington D.C tidligere i år, var det spesielt en superstjerne som utmerket seg med en tale som fansen seint vil glemme.

Popikonet Madonna (59) holdt nemlig en hardtslående tale under marsjen, som ifølge Aftonbladet ble for mye for CNN. Kanalen valgte på et tidspunkt å kutte lyden på den direktesendte talen til artisten, da hun begynte å banne:

- Det gode vant ikke denne gangen, men det gode vinner til slutt. Velkommen til kjærlighetens opprør. Til alle som sier at denne marsjen ikke kommer til å lede noe sted: «Fuck you», sa hun blant annet.

HARDT UT: Madonna snakket klart og tydelig under kvinnemarsjen i Washington. I klippet banner Madonna, noe som ble for mye for CNN. De har imidlertid fjernet reaksjonen sin og sensurert banningen i dette klippet. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana, NTB Scanpix Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer