Isabella Löwengrip:

Nå avslører Sveriges største blogger hva hun tjener: - Visste ikke om jeg turte å si det først

Isabella Löwengrip (26) har nærmest doblet omsetningen på to år. 

LUKRATIVT: Isabella Löwengrip (26), bedre kjent som «Blondinbella», startet bloggen sin i 2005, og har siden blitt en av Sveriges mest profilerte bloggere. Foto: Espen Røst / Dagbladet
LUKRATIVT: Isabella Löwengrip (26), bedre kjent som «Blondinbella», startet bloggen sin i 2005, og har siden blitt en av Sveriges mest profilerte bloggere. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er for lengst kjent at blogging kan bety «big business».

I likhet med de største bloggerne her til lands, viser bransjen seg å være lukrativ for dem som troner på toppen.

Svenske Isabella Löwengrip (26), bedre kjent som «Blondinbella», er en av dem som definitivt nyter godene av å ha en stor følgerskare. På spørsmål fra en leser avslører nemlig 26-åringen at hun tjener mellom 500 000 og 600 000 kroner på sin blogg - i måneden.

- Visste ikke om jeg turte å si det først, men siden det allerede er ute: 500 000 - 600 000 kroner i måneden, skriver Löwengrip i kommentarfeltet, som Expressen har publisert en skjermdump av.

- Fordele pengene

Ifølge avisa er summen beregnet før skatt. Löwengrip har imidlertid nok til salt i grøten, da hun i løpet av et år drar inn over seks millioner kroner.

26-åringen legger imidlertid ikke skjul på at det ligger mye hardt arbeid til grunn, og at hun ikke er den eneste som skal ha en bit av kaka når lønningen utbetales. Löwengrip forteller nemlig at hun har tre ansatte som hjelper henne i forbindelse med bloggen.

- Vi er en gjeng som skal fordele de pengene, sier hun.

De siste åra har bloggerens omsetning økt i takt med lesertallene. Ifølge Alla Bolag hadde Löwengrip en omsetning på 4,3 millioner svenske kroner i fjor, hvorav 900 000 kroner ble utbetalt i lønn til hennes ansatte. I 2015 var omsetningen på 3,5 millioner kroner, mens det året i forveien var på 2,5 millioner.

Dette tjener norske bloggere

I motsetning til norske bloggere, tjener altså 26-åringen hakket mer. Da offentliggjøringen av skattelistene ble kjent i oktober i fjor, fikk man imidlertid indikasjoner på hvor mye blant andre Sophie Elise Isachsen tjener.

Som en av de mest omtalte bloggerne på dette tidspunktet var det kanskje ikke så oppsiktsvekkende at Isachsen tronet øverst med 2,5 millioner kroner i 2015, som var mer enn en dobling fra 2014.

Av dette betalte Isachsen over 1,1 millioner kroner i skatt og hadde en ligningsformue på drøye 70 000 kroner.

På andreplass fant man Anna Rasmussen, som med sin blogg hadde en inntjening på 2,2 millioner kroner i 2015, ifølge skattelistene.

Hva gjelder inntekt har Rasmussen selv vært åpen om økonomi, og valgte i fjor sommer å gå ut med konkrete tall på hva hun tjener på sin blogg.

Caroline Berg Eriksen opplevde på sin side en økning i inntekt i 2015. Sammenliknet med 2014, hvor hun tjente i overkant av 1,3 millioner, endte inntekten på 1,9 millioner - altså 400 000 kroner mer.

TINDER: Blogger Sophie Elise Isachsen gjestet Senkveld og fortalte om hvorfor ingen gutter vil møte henne på Tinder. Video: TV 2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer