Nå beklager han festfraværet

Durek Verrett beklager at han ikke kunne delta i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon.

IKKE TIL STEDE: Durek Verrett kom ikke i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon. Nå beklager han. Foto: NTB scanpix
IKKE TIL STEDE: Durek Verrett kom ikke i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon. Nå beklager han. Foto: NTB scanpixVis mer

Lørdag ble prinsesse Ingrid Alexandra (15) konfirmert, til folket, pressen og familiens store glede. Dagen har bydd på rørende taler, spennende gaver, nydelige bilder og et interessant persongalleri av gjester.

Dagbladet fulgte nøye med på hvilke gjester som dukket opp, men listen Slottet hadde gitt ut på forhånd bød på få overraskelser. Mange hadde kanskje ventet at blant andre Ari Behn og Durek Verrett skulle dukke opp, men det gjorde de ikke.

Prinsesse Märtha Louises menn glimret med sitt fravær, men om vi skal tro sistnevnte herremann, prinsessens nye kjæreste, var ikke det planen.

Rørende hilsen

På Instagram har Märtha lagt ut en hilsen til sin niese. Hun kaller prinsessen for «unik, smart, morsom, sporty, tøff og ydmyk», og skriver videre at hun er stolt av henne. Det er derimot kommentaren under bildet som vekker oppsikt.

Verrett har nemlig kommentert følgende, til ære for konfirmanten:

- Elsker deg, prinsesse Ingrid. Beklager at jeg ikke kunne komme. Du vet derimot hvor mye jeg elsker deg. Vi sees snart, skriver den selvutnevnte sjamanen i den rørende hilsenen.

HILSEN: Durek Verrett kom med en rørende hilsen til prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Skjermdump
HILSEN: Durek Verrett kom med en rørende hilsen til prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Skjermdump Vis mer

Han oppgir ingen grunn til at han glimret med sitt fravær, og har heller ikke fortalt hvor han befinner seg akkurat nå. Det er derimot nærliggende å tro at han er i sitt hjemland USA.

Märthas kjæreste har ved flere anledninger vist kjærlighet til kongelige på sosiale medier. Han er en ivrig bruker av bildedelingstjenesten, og har blant annet kommentert at han elsker kronprinsesse Mette-Marit.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Nydelig konfirmasjon

Norges tronarving ble i dag konfirmert, 31 år etter at hennes far, kronprins Haakon, gjorde det samme. Klokken 12 ble hun foran kongefamilien, annen nær familie, regjeringen og flere celebriteter konfirmert i Slottskapellet.

Bare kort tid etter ble gjestene samlet for en lunsj på slottet, hvor blant annet besteforeldrene og kronprinsparet selv sa noen varme og velvalgte ord til konfirmanten.

- Du er pliktoppfyllende, bevisst og flink. Du er varm og klok. Du har humor! Den vil du garantert trenge. Der håper jeg du har fått litt fra meg, var blant det kongen sa i talen til barnebarnet.

Konfirmasjonen markerte arveprinsessens overgang fra barn til voksen - i hvert fall tradisjonelt sett.

RØRENDE: En tydelig rørt kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon holdt tale for Ingrid Alexandra, under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Markeringen var ikke av det beskjedne slaget, og på gjestelista var det blant annet navn som prinsesse Astrid (87), kronprinsesse Mary (47) og prins Christian (13).

At konfirmanten trådte inn i de voksnes rekker på kirkelig vis, var ikke tilfeldig. Ingrid Alexandra måtte nemlig konfirmere seg i kirken, fordi det står nedfelt i grunnloven. Dersom hun hadde ønsket noe annet, hadde en endring i lovverket vært nødvendig. Som tronarving må 15-åringen nemlig bekjenne seg til den evangelisk-lutherske religion, selv om statskirken opphørte i 2017.