Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Gift ved første blikk»:

Nå er de blitt foreldre

- Det er helt spinnvilt.

BABYLYKKE: Sara Jansson Mäkiperä og Joakim Aleksander Mäkipera jubler over å ha blitt foreldre til ei lita jente. Foto: TVNorge
BABYLYKKE: Sara Jansson Mäkiperä og Joakim Aleksander Mäkipera jubler over å ha blitt foreldre til ei lita jente. Foto: TVNorge Vis mer

I den femte sesongen av «Gift ved første blikk» var det bare ett par som holdt sammen da innspillingen var over, Sara Jansson Mäkiperä (30) og Joakim Aleksander Mäkiperä (40).

Etter at tv-kameraene ble slått av gikk de «all in» og kjøpte seg leilighet sammen, men det stoppet ikke der.

I mai kunne nemlig duoen avsløre at de ventet barn sammen. Nå er ventetida endelig over, og «Gift ved første blikk»-paret har blitt foreldre.

- Helt spinnvilt

Det er på Instagram at Sara avslører at dattera, som har fått navnet Ella, kom til verden tirsdag 19. november.

«Etter en mislykket igangsettelse og aktiv fødsel i altfor mange timer uten fremgang, kom baby Ella ut med keisersnitt i går. (...) Joakim og jeg er verdens stolteste foreldre», skriver hun til et bilde av den nyfødte jenta.

Overfor Dagbladet beskriver Joakim følelsen av å bli far slik:

- Det er helt spinnvilt. Vanvittig mye følelser. Hun er noe av det nydeligste jeg har sett. Hun er stille og rolig, og vil bare ha mat og kos.

Sara gikk ni dager over termin før fødselen omsider ble satt i gang. Det hele endte i hastekeisersnitt, og selv om 30-åringen i utgangspunktet hadde håpet på å få føde naturlig, er hun ikke i tvil om at det var det beste.

SISTE EPISODE: Det går mot veis ende for parene i denne sesongen av «Gift ved første blikk». Vi møtte Sara og Joakim. Vis mer

- Det var en tøff uke på sykehuset, så nå er det deilig å være hjemme. Jeg ble innlagt på lørdagen og satt i gang på søndag, ni dager over termin, og to dager etter det skjønte vi at hun ikke ville komme ut med det første, så det endte i et hastekeisersnitt. Det ble en tålmodighetsprøve, og jeg var sliten og lei mot slutten - men jeg har glemt det nå, sier Sara til Dagbladet.

FORELDRE: Det har gått fort i svingene for Sara og Joakim, som på kort tid både giftet seg og flyttet sammen. Nå jubler de over å ha blitt foreldre. Foto: TVNorge / Discovery
FORELDRE: Det har gått fort i svingene for Sara og Joakim, som på kort tid både giftet seg og flyttet sammen. Nå jubler de over å ha blitt foreldre. Foto: TVNorge / Discovery Vis mer

- Jeg har vært heldig og hatt et ukomplisert svangerskap, og var til og med ute og løp en tur fem dager før termin. Så jeg har vært i veldig god form, men kjente da terminen nærmet seg at hun ikke ville ut med det første. Så jeg mistet litt motet for å føde naturlig, legger 30-åringen til.

Nå som de alle tre er hjemme, nyter de livet som en familie på tre.

- Vi har vært hjemme i tre dager, og det føles ikke ut som om vi noen gang har gjort noe annet, sier Sara.

Imponert over kona

Til tross for at fødselen ikke gikk helt som de hadde sett for seg, er de nybakte foreldrene storfornøyd med å endelig få hilse på dattera. Joakim har bare lovord å komme med om kona og hennes innsats hele veien.

- Det er noe av det råeste jeg har opplevd, og det Sara har gjort er så imponerende. Hun er grisesterk!

Ekteparet forteller at de har vært godt forberedt på Ellas ankomst, og både navn og barnerom var klart.

- Navnet var klart tidlig, det tok oss kanskje fem minutter før vi var enige om Ella, forteller Sara, og legger til at de gjerne ønsket et navn som er enkelt å bruke også utenfor Norge.

SPENT: Det er en nervøs Joakim som skal få møte sin fremtidige kone for aller første gang. Vis mer

Foreløpig har ikke ekteparet noen planer om å utvide familien ytterligere med det første, men de legger ikke skjul på at det kan skje.

- Vi kan godt vente litt, og komme oss inn i de nye rutinene og det nye livet vårt i første omgang, sier Joakim, før kona raskt skyter inn:

- Men vi vil definitivt gi henne et søsken, en gang i framtida.

Kom overraskende på

Da babynyheten ble kjent i mai, kunne Sara røpe overfor Dagbladet at graviditeten kom brått på det da relativt nygifte paret. Hun la imidlertid ikke skjul på at hun gledet seg til å bli mamma for første gang.

- Nå som det har gått over tre måneder, har det gått opp for meg og nå føles det deilig. Jeg gleder meg til å se babyen, fortalte hun da.

Ektemannen kunne røpe at han ble svært overrasket over graviditeten.

- Det var ikke noe vi planla, men jeg ble veldig glad da vi fant ut av det. Hun måtte ta flere tester før jeg trodde på det, sa han til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media