LIVERPOOL: Trond Giske håper han skal få med seg litt av Champions League finalen mellom Liverpool og Tottenham ikveld. Video: Elias Zahl-Pettersen. Vis mer

Trond Giske og Haddy Njie:

Nå er de gift

Ga hverandre sitt ja i et solfylt Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag sto kjærligheten i fokus i Nidarosdomen i Trondheim, da Trond Giske (52) og Haddy Njie (39) ga hverandre sine ja.

De to kunne allerede i januar dele den glade nyheten om at de hadde forlovet seg, og nå er de altså blitt rette ektefolk.

Som forventet sto en rekke celebriteter og politikertopper på gjestelista, men det var også mange «vanlige» folk som hadde tatt turen til den historiske kirka, i håp om å få et glimt av paret.

GIFT: Haddy Njie og Trond Giske klinte til utenfor kirka. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Haddy Njie og Trond Giske klinte til utenfor kirka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Linn Halstensen, en av Njies forlovere, er tydelig rørt etter vielsen.

- Så utrolig fint, jeg var så rørt. Jeg har vært rørt i hele dag, så jeg har blitt sminket opptil flere ganger i dag, sier hun til Dagbladet.

- Hvordan var nervene til Haddy da hun ble kjørt til kirka?

- Ingrid, Haddy og jeg har vært sammen siden i morges, så vi har hatt mange timer til å være sammen, men vet du hva, vi har bare kost oss og snakket om øyeblikket vi har gledet oss til så lenge, sier Halstensen, og legger til at bruden har vært rolig.

Også brudeparet tok seg tid til å prate pressen utenfor kirka.

STRÅLER: Brudeparet strålte om kapp med sola etter vielsen. Foto: Andreas Fadum
STRÅLER: Brudeparet strålte om kapp med sola etter vielsen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Det føles godt, sier Njie om å være gift.

- Det føles veldig fint, vi har sikkert som alle brudepar, vært veldig spent på dagen, men har også gledet oss til å få nære venner og god familie hit til Trondheim i det vanlige strålende solskinnet som vi har i Trondheim, skyter Giske inn.

- Nå blir det moro på låven med gode venner og familie, kan Njie avsløre om bryllupsfesten.

- Hva tenkte du da du så Haddy komme ned kirkegulvet?

NYGIFT: Haddy og Trond delte flere kyss foran pressen utenfor kirka. Foto: NTB Scanpix
NYGIFT: Haddy og Trond delte flere kyss foran pressen utenfor kirka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tenkte at det er var det vakreste jeg noensinne har sett, svarer Giske, og innrømmer at han tok til tårene da han så Haddy komme gående.

Bruden sneik seg inn bakveien og unngikk den oppmøtte folkemengden og pressen før vielsen. Men i etterkant viste hun seg endelig fram i enkel klassisk kremfarget kjole med perler.

Det nygifte ekteparet kjørte avgårde til bryllupsfesten, og vinket til den oppmøtte folkemengden.

NÅ ER DE GIFT: Det var en tydelig rørt Trond Giske som fortalte om øyeblikket da han så Haddy Njie komme opp kirkegulvet i Nidarosdomen i Trondheim. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Jeg gleder meg veldig til å gifte meg med Haddy - fordi hun gjør meg lykkelig. Og fordi hun er snill, klok - og sterk, sa brudgommen til VG fredag.

Det var i 2014 det oppsto romantiske følelser mellom Haddy Njie og Trond Giske. Seinere samme år bekreftet paret forholdet overfor Se og Hør, og to år seinere fikk de datteren Maria sammen.

Sammen i tykt og tynt

Det helt ferske ekteparet legger som kjent en tilsynelatende svært vanskelig periode bak seg, når de i dag kun har øyne for hverandre.

GIFTER SEG: Etter en kraftig mediestorm og mange tunge stunder det siste halvannet året skal Haddy N´Jie og Trond Giske gifte seg i Nidarosdomen. Politisk journalist: Steinar Suvatne Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet TV Vis mer

Like før jul 2017 ble Giske anklaget for upassende atferd gjennom flere varsler til partiet.

Giske beklaget at han hadde «opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig», og innrømmet overtramp ved to tilfeller. Prosessen endte med at politikeren trakk seg som nestleder i januar i fjor, selv om han også motsatte seg flere av varslene og hevdet de inneholdt feilaktige påstander.

Ekteparet har stått støtt sammen gjennom stormen, og etter at «Vårt Lille Land»-dokumentaren ble sendt på TV 2 i april, har de begge takket for den enorme støtten de har mottatt.

«Kjære venner! Planen var å ikke kommentere dokumentaren som gikk i april. Jeg var så redd for mottakelsen at jeg satte telefonen i flymodus og la meg halv ti den kvelden. Helst ville jeg late som ingenting», skrev Njie i et Facebook-innlegg.

Saken fortsetter nedenfor.

Mottaktelsen ble imidlertid ikke som fryktet.

«Neste morgen våknet jeg til hundrevis av hyggelige meldinger. De har fortsatt å strømme inn», het det videre i innlegget.

Lav profil

At Haddy og Trond betyr mye for hverandre har i lengre tid vært kjent. I et tidligere intervju med Se og Hør har førstnevnte blant annet uttalt hvor heldige de er som har hverandre.

Paret har lenge holdt en relativt lav profil når det gjelder forholdet, men Haddy har tidligere åpnet seg til VG Helg om hvordan de to falt for hverandre.

- Vi ble kjent gjennom felles venner. Det var ikke noe «første blikk»-greie. Det var vel sånn det vanligvis skjer: Man er litt i samme kretser, og på samme arrangementer. Og så blir man bedre venner, og så plutselig: «Å, jøss», sa hun til avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer