Dronning Elizabeth:

Nå er de vaksinerte

Storbritannias monark og hennes prins Philip har fått coronavaksinen.

VAKSINERT: Dronning Elizabeth og prins Philip er vaksinert mot corona. Foto: Steve Parsons/PA Wire/NTB
VAKSINERT: Dronning Elizabeth og prins Philip er vaksinert mot corona. Foto: Steve Parsons/PA Wire/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth (94) har nå fått coronavaksinen sammen med sin ektemann, prins Philip (99). Det opplyser Buckingham Palace.

En kilde ved hoffet opplyser til BBC at ekteparet fikk vaksinasjonen lørdag på Windsor slott. Kilden sier også at dronningen ønsket å offentliggjøre vaksinasjonen for å unngå spekulasjon.

Vaksine på grunn av høy alder

Det var i starten av desember at det ble klart at ekteparet skulle prioriteres da vaksinen ble godkjent. Ifølge Mail on Sunday var det ikke fordi de skulle få noen særbehandling, men på grunn av deres høye alder.

Avisa skrev også at de kongelige ville vaksinere seg for å oppfordre flere til å ta den, og hindre at antivaksineholdninger sprer seg.

Rundt 1,5 millioner briter har fått minst en dose covid-vaksine. Til sammenligning har i overkant av 17 000 nordmenn fått første dose, ifølge FHI.

Holdt seg isolert

Siden pandemien brøt ut i mars har dronningen og prinsen holdt seg på slottet. Det var også her de feiret jul, noe som brøt en lang tradisjon. Den kongelige familien pleier nemlig å feire høytida på Sandringham gods.

TRAILER: I en såkalt «mockumentary» ved navn «Death to 2020» får vi se Samuel L. Jackson i rollen som reporter, «Friends»-stjerne Lisa Kudrow som konservativ talsperson og Tracy Ullman i rollen som ingen ringere enn dronning Elizabeth. Video: Netflix Vis mer

I jula holdt også dronningen sin tradisjonsrike juletale. I år var det av åpenbare grunner coronapandemien som var fokus, og arbeidet som er lagt ned av dem på frontlinja. Hun uttrykket også støtte til dem som har hatt det ekstra tøft under pandemien.

- Selvfølgelig er denne tida for mange preget av tristhet. Noen sørger over kjære man har mistet, andre savner venner og familie som er distansert for trygghet. Når alt de virkelig ønsker seg til jul er en enkel klem eller en hånd å holde i. Hvis du er blant dem, er du ikke alene. La meg forsikre deg om at du har mine tanker og bønner, sa dronningen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer