Nå er den kontroversielle barnemodellen på forsida av fransk magasin

- Hun er den nye Kate Moss.

(Dagbladet): Mange sperret opp øynene da franske Vogue brukte en ti år gammel modell til en moteserie i 2011.

Modellen Thylane Blondeau var dresset opp i trange kjoler, høye hæler, oppsatt hår og mye sminke, og motemagasinet fikk massiv kritikk.

Nå har Blondeau blitt to år eldre, og er nå å se på forsida av det franske magasinet Jalouse.

Debuterte på catwalken som fireåring Og magasinet holder ikke tilbake de store ordene, på forsida utroper de henne til å være «den nye Kate Moss».

Men selv om det var som ti-åring Blondeau ble kjent gjennom Vogue-moteserien, gikk hun på catwalken for Jean Paul Gaultier allerede som fireåring.

I etterkant har hun gjort en rekke kampanjer, blant annet for Lacoste, og har fått en stor fanskare.

Ikke første gang Den 12 år gamle jenta er datter er allerede vant til rampelyset, som man kan si hun ble født inn i. Hun er nemlig datter av den franske skuespilleren og programlederen Véronika Loubry og tidligere fotballspiller Patrick Blondeau. 


Da Vogue skapte furore med sin moteserie var det ikke første gang man kunne se svært unge modeller posere i moteblader og gå opp catwalken.

I 2011 gikk en fire år gammel jente opp catwalken for Dior under moteuka i Paris, motehuset Miu Miu har tidligere hatt den 14 år gamle «True Grit»-stjerna Hailee Steinfeld som kampanjemodell, og Rodarte valgte den 12 år gamle skuespilleren Elle Fanning til sin motekortfilm «The Curve of Forgotten Things».