BLIR SVENSK GRAND PRIX-DELTAKER: Den norske artisten Tone Damli Aaberge ser til Sverige. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLIR SVENSK GRAND PRIX-DELTAKER: Den norske artisten Tone Damli Aaberge ser til Sverige. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Nå er det bekreftet: Tone Damli til Melodifestivalen

Skal synge med ny Erik.

(Dagbladet): Lenge har det blitt spekulert i om Tone Damli Aaberge (24) skal delta i Eurovision Song Contest i nabolandet Sverige.

I dag presenterte den svenske kanalen SVT navnene på artistene som skal delta i de to første delfinalene.

Satser i Sverige Det ble da bekreftet at Aaberge skal delta i Melodifestivalen sammen med svenske Erik Segerstedt (29).

De to skal framføre bidraget «Hello Goodbye» i den andre semifinalen, som finner sted i Gøteborg 9. februar.

Segerstedt ble kjent etter at han deltok i «Idol» i 2006, der han ble nummer to. Året etter dannet han gruppa E.M.D. sammen med «Idol»-deltakerne Mattias Andréasson og Danny Saucedo.

I 2009 ble han kåret til Sveriges mest sexy mann.

- Bra navn Dagbladet skrev i september at Aaberge var aktuell for Melodifestivalen. Ifølge Expressen var det sendt inn et bidrag til konkurransen, der hun var tenkt som artist.

Den svenske avisas melodifestivalreporter Therese Färsjö fortalte at den norske artisten ble sett på som et bra og spennende navn for Melodifestivalen.

Tidligere har Aaberge, som i liket med Segerstedt har fortid fra «Idol», hatt stor suksess med låta «Imagine», der hun synger sammen med den tidligere melodifestivalvinneren Eric Saade.

Prøver igjen Det er ikke første gang artisten er involvert i Eurovisionsirkuset. I 2009 kom hun til superfinalen i norske Grand Prix med låta «Butterflies», men måtte se seg slått av Alexander Rybak.

- Det var en knallåt. Felespillet er folkelig, og Norge liker folkelige ting. Hvis jeg ikke hadde deltatt selv hadde han fått mine stemmer, sa hun etter at nederlaget var et faktum, og la til at hun ikke var skuffet over at hun ikke vant.

- Det har bare vært utrolig gøy å være med, men nå gleder jeg med til å puste ut.

NY ERIK: Tone Damli Aaberge skal nok en gang synge sammen med en svensk Erik. Foto: Stella Pictures
NY ERIK: Tone Damli Aaberge skal nok en gang synge sammen med en svensk Erik. Foto: Stella Pictures Vis mer