Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Blogger Sophie Elise:

-Nå er det faen meg nok

Sophie Elise går hardt ut mot Sylvi Listhaug i sitt nye blogginnlegg.

HISSER SEG OPP: Sophie Elise går hardt ut mot Sylvi Listhaug i sitt siste blogginnlegg. FOTO: NTB Scanpix
HISSER SEG OPP: Sophie Elise går hardt ut mot Sylvi Listhaug i sitt siste blogginnlegg. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I sitt nyeste blogginnlegg raser Sophie Elise mot innvandringsminister Sylvi Listhaug, etter TV 2s sak om Mahad som nå mister retten til å jobbe etter 17 år i Norge.

Den anerkjente bloggeren har gått til angrep mot Listhaug før, og denne gangen har bloggeren fått nok.

«Jeg forstår meg ikke på henne. Det første jeg får opp i hodet er det bildet av at hun ligger og plasker i havet for å føle på kroppen hvordan det er å være flyktning som krysser hav - akkurat det innslaget er forøvrig det mest idiotiske jeg har sett i hele mitt liv, og jeg trodde man var over hele dama på det tidspunktet men så feil kan man jammen meg ta, og hun fortsetter å få spillerom. », skriver bloggeren om da Sylvi Listhaug var i Hellas med det norske redningsmannskapet.

I VANNET:  Da Sylvi Listhaug besøkte Hellas i april fikk hun en liten smak på hva som venter båtflyktningene som legger ut på den farefulle ferden over Middelhavet. Video: Øistein N. Monsen Vis mer

- Handler ikke om en Sylvi-aksjon

I blogginnlegget viser Sophie Elise videre til saken om bioingeniør Mahad, som etter 17 år i Norge nå mister retten til å jobbe. UDI påstår at han løy seg til norsk statsborgerskap da han kom som enslig mindreårig asylsøker, skriver TV 2, og Sophie Elise er nå forbanna for at UDI har tatt fra ham det norske statsborgerskapet, og går til hardt angrep mot spesielt Listhaug.

«Sylvi har besluttet at det skal bli lagt inn flere millioner ekstra kroner til UDI hvert år for å ettersøke om hvem som kan ha løyet på søknadene sine i fortiden. HALLO I FUCKINGS LUKEN. Nå har enda en av så veldig mange som faktisk bidrar til dette landet mistet sin rettighet her. Er det noe jeg kan gjøre? Kan jeg seriøst gjøre noe? For jeg har veldig lyst.»

Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsperson for Frp, sier til Dagbladet at dette ikke handler om Sylvi, og at vi nå må slutte å trekke fram prakteksemplene i slike saker.

- Dette handler ikke om en Sylvi-aksjon. Dette handler om å håndtere norske lover og regler. Det er leit at vi har kommet dit at det er greit å lyve om hvordan man kom til Norge. Dette handler om folk som lyver om etnisiteten sin, det har ikke noe med Sylvi å gjøre, sier Keshvari.

Han mener vi må slutte å debattere kun enkeltmennesker, og synes det er synd at det kun er de ressurssterke menneskene som trekkes fram i slike saker.

- Vi kan ikke sette lover og regler basert på en popularitetstest. Å premiere folk med statsborgerskap fordi de er hyggelige og snille, blir helt feil, mener Keshvari. En håndhevelse av loven fordi noen oppfører seg eksemplarisk i det norske samfunn, er ikke veien å gå. Mener alle de som har hevet seg på denne saken at det skal innføres amnesti for alle som har vært her en viss stund og har visse yrker? Isåfall må de foreslå det, sier han til Dagbladet.

- Vi må ha en ny og redelig debatt om dette. Man kan ikke automatisk bli i Norge fordi man har vært her lenge nok eller fordi man får medfølelse og sympati for dem, utdyper Keshvari.

KAN IKKE PREMIERE MED STASBORGERSKAP: Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsperson for FRP, mener man ikke kan premiere folk med et statsborgerskap bare fordi de har oppført seg eksemplarisk i samfunnet. FOTO: NTB Scanpix
KAN IKKE PREMIERE MED STASBORGERSKAP: Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsperson for FRP, mener man ikke kan premiere folk med et statsborgerskap bare fordi de har oppført seg eksemplarisk i samfunnet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Da Dagbladet gjorde Mahad Adib Mahamud oppmerskom på blogginnlegget til Sophie Elise, mente han det var feil av henne å gå til angrep på Sylvi Listhaug.

- Det som har skjedd har skjedd. Det blir feil å angripe Listhaug. Man kan ikke polarisere og si at Listhaug er den eneste som er ansvarlig for dette.

Likevel kan jeg ikke akseptere at folk tok fra meg passet mitt. Det er her jeg bor og har bodd i så mange år. Jeg fikk lov til å studere her og og bli noe. Nå ønsker jeg bare at Stortinget fremmer en løsning som gjør at vi som er mistenkeliggjort blir tatt opp i retten. Selv ønsker jeg ikke å svartmale Sylvi, og synes det blir helt feil. Hun er min statsråd og representerer Norge, sier Mahamud til Dagbladet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få tak i Sophie Elise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media