Nå er det krig mellom bloggtoppene

Kjendisblogger Ida Wulff (19) spekulerer i om Norges mest leste blogger, Emilie Nereng (14), jukser.

KRIG: Ida Wulff startet bloggkrig da hun publiserte et innlegg der hun fortalte om et rykte som tilsa at Emilie Nereng, eller Voe som hun kalles, jukser. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
KRIG: Ida Wulff startet bloggkrig da hun publiserte et innlegg der hun fortalte om et rykte som tilsa at Emilie Nereng, eller Voe som hun kalles, jukser. Foto: Sigurd Fandango / DagbladetVis mer

|||

(Dagbladet): Det ble høy temperatur og skittkasting i bloggverdenen da to av de mest populære bloggerne barket sammen i en ordkrig på nettet.

Det hele startet da Ida Wulff (19), som tidligere har vært Norges mest leste blogger, publiserte et innlegg der hun luftet et rykte hun hadde hørt om at bloggeren Voe - eller Emilie Nereng (14) som hun egentlig heter - jukser for å nå førsteplassen.

I innlegget, kalt «det var en gang et rykte...», skriver hun ryktene sier at Voes far, Erling Nereng, ved hjelp av en server sender tusenvis av IP-adresser til bloggen hver eneste dag.

- Bare sprøyt - Det er bare sprøyt. Hvis man leser motinnlegget til datteren min, vil man finne ut at grunnen til at ryktene oppsto er et Facebook-innlegg postet av min sønn, sier far og blogg-manager Erling Nereng til Dagbladet.

Men Ida Wulff tror ikke på forklaringen Voe har lagt ut:

- Nei, det gjør jeg ikke. Ryktene jeg har hørt tilsier at flere kjente navn innen «bloggbusinessen» er involvert. Jeg ønsker ikke å sverte noen navn, så kommer ikke til å gå ut med disse, men håper at alle juksingen med tall og lister slutter, skriver hun i en mail til Dagbladet.

Hun understreker at det ikke er første gang hun stiller spørsmål ved bloggverdenen i Norge, og sier hun blir å fortsette å gjøre det.

Har fått trusler - Men jeg vil ikke anklage noen for å jukse med mindre jeg er sikker i min sak, og derfor understreker jeg at det er et rykte. Jeg har hørt dette fra sikre kilder, om jeg kan kalle det det, som ikke har noe som helst å vinne på å fortelle meg det.

I etterkant av innlegget har Wulff fått veldig mange stygge kommentarer og trusler, forteller hun.

- Grunnen til det var at Voe la ut det jeg skrev på bloggen sin, men presterte å redigere bort delen hvor jeg forklaraer at det bare et er rykte.

- Du har mottatt trusler. Blir du redd?

- Jeg tar ikke til meg trusler og stygge kommentarer, og jeg blir ikke redd av det, sier Wulff.

- Mange kan ha blitt lurt Hun forklarer i en mail til Dagbladet at hun ikke var ute etter noe «fjortisbloggkrangel», men ville stille spørsmål ved om det skjer juksing.

BLOGGKRIG: Bloggeren Voe / Emilie Nereng. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet
BLOGGKRIG: Bloggeren Voe / Emilie Nereng. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer

- Om det skulle vise seg at det stemmer er det utrolig mange bedrifter og annonsører generelt som er blitt lurt, mener Wulff.

Voe skriver på bloggen at hun håper hun «aldri blir så tragisk at jeg skriver dritt om andre for å øke lesertallene. Ida, du er over 20 år, jeg er 14. Jeg hadde vært flau!» Det roer ikke gemyttene:

- Hvis folk syns at jeg har sunket lavt, har frøken Nereng sunket enda lavere ved å angripe på denne måten. Hun kunne i hvert fall lagt ved hele innlegget hvor jeg forklarer at dette ikke er mine påstander og at det kun er spekulasjoner.

Krigen fortsetter - Angrer du?

- Nei, jeg angrer ikke på noe som helst. Jeg har ikke hengt ut noen eller skrevet stygt om noen, jeg har rett og slett stilt spørsmål ved om det jukses med tall og lesertall. Det får være grenser for hvor hardt dette skal gå utover et menneske.

Og skal vi dømme etter Wulffs siste innlegg, er ikke siste ord sagt i den verbale krigen mellom de to bloggstjernene: «Gjør dere klar for mer.»

Overfor Dagbladet avviser Emilie Nereng (Voe) at hun har brukt triks for å få flere lesere.

- Jeg har egentlig sagt det jeg mener om saken på bloggen min, men jeg synes det er dårlig gjort å prøve og spre falske og tullete rykter om meg som blogger. Jeg har aldri brukt, og kommer heller aldri til å bruke, noen triks for å få flere lesere.

Hun får støtte av pappa Erling Nereng:

- Det er totalt oppspinn, og det kan bevises om det er noen som har lyst til å bruke tid på det, sier han.

- Alvorlig Bloggkjendis Trine Grung kjenner begge to og mener det hele blir «litt dølt og fjortis».

- Jeg synes det er skummelt å spre rykter av denne typen. Det er jo en veldig alvorlig påstand Ida Wulff kommer med når hun påstår at faren jukser med bloggen til Voe. Hun har jo tidligere kommet med påstander om at Blogg.no trikser med blogglistene. Det blir litt tungt for meg, sier Grung til Dagbladet.

- Hun har jo dessuten ikke noe hold for de tingene hun skriver og publiserer, påpeker hun videre.

- ALVORLIG: TV- og bloggkjendis Trine Grung synes det er skummelt å spre rykter, og påpeker at det er en veldig alvorlig påstand Ida Wulff kommer med når hun påstår at faren jukser med bloggen til Voe. 
Foto:Mette Møller/Dagbladet
- ALVORLIG: TV- og bloggkjendis Trine Grung synes det er skummelt å spre rykter, og påpeker at det er en veldig alvorlig påstand Ida Wulff kommer med når hun påstår at faren jukser med bloggen til Voe. Foto:Mette Møller/Dagbladet Vis mer

Hun mener de begge har oppnådd mye, og peker spesielt på da Ida Wulff blogget om mer meningsfulle ting en sminke.

- Men det funker jo også på et vis. Ida må jo sparke vi fra nå, for hun får jo ikke den oppmerksomheten hun en gang fikk. Emilie har tatt over bloggprinsesseplassen hennes, og blogging er jo levebrødet hennes. Så det kan hun jo ikke ha noe av, sier Grung.

Trine Grung har selv opplevd blogging tett på kroppen, og sier hun måtte slutte en periode da mediene skrev om bloggen hver uke. Hun driver fremdeles på med blogging, og vil starte opp «noe nytt og spennende» på bloggen i august, forteller hun.

Her finner du bloggene: Ida Wulff og Emilie Nereng.