Sanna Khursheed:

- Nå er det nok

«Farmen»-profilen er lei av stygge meldinger fra anonyme brukere.

MOTTAR HETS: Sanna Khursheed forteller at hun mottar massiv hets på sosiale medier. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MOTTAR HETS: Sanna Khursheed forteller at hun mottar massiv hets på sosiale medier. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Stavanger-jenta Sanna Khurhseed (33) ble et kjent ansikt blant det norske folk da hun i fjor deltok i «Farmen». Hun var inne på gården i to uker, før hun måtte gi tapt etter en intens tvekamp mot Inger-Cecilie Grønnerud.

I etterkant av gårdsoppholdet har Khursheed flere ganger uttalt at hun føler seg feil framstilt på TV.

- Nå er det nok

Nå er det imidlertid ikke «Farmen»-deltakelsen hun får oppmerksomhet for.

I slutten av september delte 33-åringen et innlegg på sin Instagram-profil der hun tar et oppgjør med massiv hets og nettroll.

Det gjorde hun ved å legge ut de stygge kommentarene på Facebook og Instagram:

«Tenk å komme på kontoret å se de meldingene i innboksen når du sjekker mailen! Klarer du å fortsette dagen med et smil og gjøre en innsats på jobb? Slik starter min jobbdag, hatefulle meldinger om meg som kvinne, min rase, hudfarge, alder og kultur», er blant det Khursheed skriver i innlegget.

Til Dagbladet forteller hun at en spesiell kommentar hadde fått begeret til å renne over. Den kom tilsynelatende fra en voksen, veletablert mann.

- Det har pågått ganske lenge nå, og jeg blir bare så oppgitt fordi det er ingenting jeg gjør for at jeg skal få slike meldinger. Jeg kjente bare at «nå er det nok» - så jeg valgte å dele det med følgerne mine.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillinga. Vis mer

Blir bedt om å ta livet sitt

Khursheed er sminke-influenser og har over 25 000 følgere på Instagram. Med dét følger tittelen som «offentlig person».

- Jeg får høre at det er konstruktiv kritikk og at jeg må tåle det siden jeg er en offentlig person. Men at voksne mennesker tenker at det er greit å kalle meg «hore», ber meg om å endre på utseendet mitt, og til og med oppfordrer meg til å ta mitt eget liv - det er litt skummelt.

Hun forteller at den største andelen er voksne menn, og at de ofte gjemmer seg bak anonyme profiler på sosiale medier. Nå har det til og med gått så langt at hun også hetses på datingapper.

- Det skal jo egentlig være en kjekk opplevelse, men jeg måtte slette brukeren min fordi jeg ikke orket mer.

- Det er rett og slett menn som hater kvinner.

PUPPER I MONITOR: Årets «Farmen» har skapt mange overskrifter allerede, og nå har også folk hengt seg opp i hva Karianne Vilde har på seg mens hun er på gården. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Positive reaksjoner

33-åringen forteller at hun har fått mange reaksjoner etter at hun valgte å dele innlegget, og understreker at de fleste er positive.

- Flere kvinner har tatt kontakt med meg og forteller hva de har opplevd, og at de synes det jeg gjør er viktig. Mange sier også at de har en drøm som innebærer å være en offentlig person, men at de ikke tør å satse på den fordi de er redde for å få hat.

Men den ene tilbakemeldingen hun fikk var hun ikke forberedt på, og det var fra mannen bak kommentaren som først fikk begeret til å renne over:

- Jeg fikk faktisk en unnskyldning fra han. Han beklaget hvis han hadde sagt eller gjort noe feil, og innrømmet at det var dumt av han. Så jeg takket for det. Det var bare én melding, men det starter jo med en person, avslutter influenseren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer