DØDE: Artist Mac Miller ble bare 26 år gammel. Frem til mai i år var han kjæreste med popstjernen Ariana Grande. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Artist Mac Miller ble bare 26 år gammel. Frem til mai i år var han kjæreste med popstjernen Ariana Grande. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mac Miller:

Nå er dødsårsaken klar

- Artisten døde ved et uhell av en overdose Fentanyl, kokain og alkohol.

Fredag 7. september kom sjokkbeskjeden om at den amerikanske rapperen Mac Miller (26) var død. Han ble funnet i sitt eget hjem i Studio City i Los Angeles rundt klokka 12 lokal tid. Nå, to måneder etter tragedien, er dødsårsaken klar.

Artisten døde ved et uhell av en overdose Fentanyl, et stoff som tilhører opioid-familien, kokain og alkohol, bekrefter The Los Angeles County Department of Medical Examiner-Coroner mandag til People.

Ifølge magasinet var obduksjonen fullført tre dager etter Millers død, og familien gravla ham deretter i hjembyen hans Pittsburgh, ifølge talspersonen til Los Angeles County Coroner, Sarah Ardalani.

I HARDT VÆR: Fredag ble Aretha Franklin begravet i Detroit. I den forbindelse opptrådte Ariana Grande under seremonien - som ble ledet av biskop Charles H. Ellis III (60). Sistnevnte sto imidlertid for en situasjon som han seinere har måttet beklage for. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ekskjæresten til Ariana Grande

Den rettsmedisinske rapporten avslører at Miller ble funnet på senga, «knelende med fjeset hvilende på knærne», av assistenten sin.

Etter å ha ringt 911 flyttet assistenten Miller til gulvet hvor han utførte hjerte- og lungeredning fram til ambulansepersonell ankom stedet og erklærte rapperen død, ifølge People.

Assistenten skal seinere ha fortalt myndighetene at Miller «slet med å holde seg edru og at da han først «skled ut» inntok han store mengder». Han la også til at musikeren hadde «sklidd ut en rekke ganger» den siste perioden, sist tre dager før han døde, skriver magasinet videre.

For nordmenn flest var Mac Miller kanskje best kjent som den populære artisten Ariana Grandes (25) ekskjæreste. Paret var sammen i to år, før de gjorde det slutt tidligere i år.

Kort tid etter at dødsbudskapet ble kjent i september, la Grande ut et bilde av eksen på en gressplen som en hyllest. Og ei uke etter dødsfallet, skrev hun åpent om tapet av ham i en post på Instagram.

- Kunne ikke fikse dette

Tilhørende en video av Miller som synger, beskrev Grande hvor vanskelig og uvirkelig den siste uka hadde vært for henne.

«Jeg elsket deg fra dagen jeg møtte deg da jeg var 19, og det vil jeg alltid. Jeg kan ikke tro at du ikke er her mer. Jeg klarer ikke å forstå det. Vi snakket om dette. Så mange ganger. Jeg er så sint. Jeg er så trist at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg», delte hun i det åpenhjertige innlegget, og fortsatte:

«Du var min kjæreste venn. Veldig lenge. Over alt annet. Jeg er så lei meg for at jeg ikke kunne fikse dette eller ta smertene vekk. Jeg ville det virkelig. Den snilleste, søteste sjelen med demoner han aldri fortjente. Jeg håper du har det fint nå. Hvil».

Miller, som solgte ut arenaer verden over og ved flere anledninger gjestet Norge, betydde mye for mange. Hans ærlige tekster om rusproblemer og kjærlighet traff millioner av mennesker verden over helt siden debuten «Blue Slide Park» i 2011.

Tekstene er inspirert av hans eget liv.

Selv om millionene rullet inn kort tid etter debuten og livet forandret seg betraktelig, var ikke alltid livet like enkelt for rapperen. Overskrifter om arrestasjoner, feilslåtte forhold og rusproblemer preget ham hele veien, helt til siste slutt.