Keith Flint:

Nå er dødsårsaken klar

The Prodigy-vokalisten døde forrige uke.

DØD: The Prodigy-vokalist Keith Flint ble mandag morgen forrige uke funnet død i sitt hjem. Foto: Christian Roth Christensen.
DØD: The Prodigy-vokalist Keith Flint ble mandag morgen forrige uke funnet død i sitt hjem. Foto: Christian Roth Christensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag forrige uke ble The Prodigy-vokalisten Keith Flint (49) funnet død i sitt hjem i Essex, England.

Nå har en rekke britiske medier, deriblant The Guardian, fått bekreftet av rettsmedisinere at Flint tok sitt eget liv.

Ambulansepersonell skal ha blitt kalt ut til Flints bolig i Dunmow kort tid etter klokka 08.00 mandag morgen, lokal tid. Da skal de angivelig ha funnet vokalisten bevisstløs, og Flints liv sto ikke til å redde.

Legendestatus

Flint er mest kjent som vokalist i The Prodigy.

Trioen med det ikoniske punk-uttrykket består av sistnevnte, Liam Howlett og Maxim Reality, og ble først kjent som en del av undergrunns-ravemiljøet, før de slo gjennom i 1992 med plata «Experience». Seinere har de fått nærmest legendestatus på den elektroniske scenen.

Aller mest er bandet kanskje kjent for de internasjonale suksessene «Firestarter» og den svært kontroversielle «Smack My Bitch Up» fra 1997 - som også nådde førsteplassering i Norge.

Flint skal nylig ha returnert til Storbritannia sammen med resten av bandet etter en turné i Australia.

- Det er med den dypeste formen for sjokk og sorg vi kan bekrefte dødsfallet til vår bror og bestevenn, Keith Flint. En sann pioner, innovatør og legende. Han vil bli savnet for alltid, sa bandet i en uttalelse på sin Facebook-side da dødsfallet ble gjort kjent.

Trenger du hjelp?

- Akutt selvmordsfare: 113
- Legevakt: 116117
- Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/
- Mental helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/
- Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på: Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider, http://nssfinfo.no/

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer