Gary Rhodes:

Nå er dødsårsaken klar

TV-kokken døde onsdag denne uka.

GIKK BORT: Gary Rhodes døde onsdag denne uka. Nå er dødsårsaken klar. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Gary Rhodes døde onsdag denne uka. Nå er dødsårsaken klar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag kom den triste beskjeden om at den kjente TV-kokken Gary Rhodes hadde gått bort, 59 år gammel. Det bekreftet familien i en uttalelse.

- Rhodes-familien er lei for å måtte meddele at vår elskede ektemann, far og bror, Gary Rhodes, har gått bort. Gary døde i går kveld, tirsdag den 26. november, 59 år gammel, med sin elskede kone Jennie ved sin side, het det i uttalelsen, ifølge Sky News.

Nå er dødsårsaken klar. Sky News skriver at 59-åringen døde som følge av en hjerneblødning. Rhodes døde på sykehuset etter å ha kollapset i sitt eget hjem, bekrefter familien overfor nettstedet.

Videre skriver Sky News at TV-kokken skal ha blitt syk under en pause i innspillingen av et nytt matprogram han for tiden jobber med - i Dubai.

GIKK BORT: Gary Rhodes døde etter hjerneblødning, skriver Sky News. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Gary Rhodes døde etter hjerneblødning, skriver Sky News. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familien opplyser nå i en uttalelse at de ønsker å gå ut med dødsårsaken for å få en slutt på alle spekulasjonene som har svirret den siste tida.

- Familien kan bekrefte at etter å ha hatt en suksessfull dag med filming med Rock Oyster Media i Dubai, dro Gary hjem i godt humør til sin kone Jennie for å ha en rolig kveld, heter det i familiens uttalelse. ifølge Sky News.

- Etter middag kollapset dessverre Gary i hjemmet deres og ble fraktet til sykehus, men han døde av en blødning i hjernen, står det videre.

TV-kokkens familie takker også for støtten i uttalelsen, og ber om forståelse for at de ønsker å være i fred etter det plutselig og tragiske dødsfallet.

KJENT KOKK: Kokken gikk bort som følge av en blødning i hjernen, opplyser familien. Foto: NTB Scanpix
KJENT KOKK: Kokken gikk bort som følge av en blødning i hjernen, opplyser familien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TV-kjendis

Rhodes var med i en rekke matprogrammer gjennom karrieren, og huskes kanskje best for sin rolle i både «Masterchef» og «Hell's Kitchen».

Han var også godt kjent for sin berømte piggsveis, som han hadde i starten av karrieren. I løpet av sine aktive år som kokk ble han tildelt hele fem Michelin-stjerner.

Han etterlater seg kone og to barn. Familien flyttet til Dubai i 2011, og det var der han døde. Dødsfallet skal ha kommet som et sjokk for mange av hans nærmeste, og familien ber om at privatlivet deres blir respektert i denne tøffe tida.

Det er uvisst nøyaktig når Rhodes ble syk. Dagen før dødsfallet, delte sønnen George et bilde av seg og sin far på Instagram, sammen med en blå hjerte-emoji.

De siste åra jobbet tv-kokken på flere hoteller i Dubai. I en uttalelse sier Grosvenor House Dubai og Le Royal Meridien Beach Resort and Spa at de tenker på familien i denne tøffe stunden.

- Ikke bare har industrien mistet en kulinarisk legende, men vi har mistet et inspirerende menneske og en veldig nær venn, sier de.

Rhodes flyttet til Dubai med sin kone Jennie og to sønner i 2011. Frem til sin død drev han to hotell og flere restauranter, ifølge Sky News.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer