Felicity Huffman

Nå er dommen her

«Frustrerte fruer»-stjerna dømt til fengsel.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som den første i den mye omtalte universitetsskandalen, er «Frustrerte fruer»-stjerna Felicity Huffman (56) dømt til 14 dagers fengsel, melder CNN fredag kveld.

I tillegg har stjerna fått en saftig bot på 280 000 kroner og 250 timer samfunnsstraff.

Huffman møtte fredag opp i retten sammen med skuespillerektemann William H. Macy (69) i Boston, og var tydelig preget over situasjonen.

- Jeg skammer meg dypt over det jeg har gjort. Jeg tar fullt ansvar og aksepterer hvilken som helst straff du gir meg, sa Huffman, ifølge det amerikanske nyhetsselskapet.

Advokat Eric Rosen sier det ikke finnes noen unnskyldning for det stjerna har gjort.

Huffmans ektemann står ikke tiltalt i saken.

Skyldig

Det er totalt 50 mennesker som står tiltalt for å ha bestukket opptakskontorer og prøveadministratorer ved eliteuniversiteter rundt om i USA. Dette skal ifølge CNN ha gått ut på å jukse med prøveresultater, samt bestikke ansatte ved universitetene til å akseptere studenter som idrettsutøvere - selv om de aldri har drevet med idretten tidligere.

Mens Huffman allerede tidligere i år erklært seg skyldig i å ha jukset med dattera Sophia Grace Macy (19) sine resultater for å sikre skoleplass, er det andre som hevder sin uskyld i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer