Frank Løke:

Nå er han i Norge: - Endelig

Eks-håndballspilleren er tilbake i Norge etter å ha besteget Mount Everest, verdens høyeste fjell.

FORNØYD: En fornøyd Frank Løke er tilbake på norsk jord etter å ha besteget Mount Everest. Reporter: Marlene Lundberg Holm. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): I 13.00-tida torsdag landet tidligere håndballspiller og tv-profil Frank Løke (41) i Norge med fly fra Doha i Qatar.

Løke er tilbake i hjemlandet etter at han i april reiste til Nepal, hvor ferden gikk videre til Himalaya for å bestige verdens høyeste fjell, Mount Everest. I midten av mai nådde han og resten av følget toppen av det kjente fjellet, som er 8 849 meter høyt.

I sosiale medier har eks-håndballspilleren imidlertid skrevet at det har vært vanskelig å komme seg hjem på grunn av pandemien.

Men nå er han tilbake i Norge, to uker etter at han nådde toppen av verdens høyeste fjell.

NÅR TOPPEN: Frank Løke (41) har nådd toppen av Mount Everest. Video: @tpemba_sherpa Vis mer

Tilbake

Når Dagbladet møter ham på Gardermoen, forteller den ferske Mount Everest-bestigeren at det føles helt fantastisk å være tilbake.

- Endelig er jeg på norsk jord. Jeg har kjempet for å komme meg hjem. Det var problemer i fire-fem dager for å komme seg vekk fra flyplassen, og over én uke nå i Katmandu. Så nå er det deilig å endelig lande på norsk jord, nå gleder jeg meg til karantenehotellet, sier han.

Som nevnt har han nå klart å bestige verdens høyeste fjell. Han hevder at han antakeligvis er den første som har besteget Everest på bare 22 dager, fra Lukla, altså helt fra bunnen og opp.

På spørsmål om han var redd for å ikke klare det, svarer han følgende:

TILBAKE I NORGE: Frank Løke er fornøyd med å ha kommet seg tilbake på norsk jord etter Himalaya-ekspedisjonen. Her avbildet i forbindelse med «Farmen kjendis» i 2017. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
TILBAKE I NORGE: Frank Løke er fornøyd med å ha kommet seg tilbake på norsk jord etter Himalaya-ekspedisjonen. Her avbildet i forbindelse med «Farmen kjendis» i 2017. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

- Jeg har vært ganske sikker på at jeg kom til å klare det, jeg har gått «all in».

PÅ TUR: Frank Løke er på tur i Himalaya, hvor en nordmann har blitt smittet av coronaviruset. Dette får assisterende helsedirektør, Espen Nakstad, til å advare. Video: Dagbladet. Foto: Instagram/@actionfrank Vis mer

- Veldig fornøyd

Videre forteller 41-åringen at å akklimatisere på en slik tur er svært viktig, men at han aldri snudde for å gå tilbake - bare framover.

- Jeg er veldig fornøyd med det, og det lover bra for framtida når jeg kanskje snuser på K2.

- Hva var det vanskeligste med å bestige det?

- Det var jo at jeg kom to og en halv uke etter alle andre, så jeg fikk litt mindre tid til å akklimatisere - noe som er det mest viktige. Du skal gå høyt, sove lavt. Jeg gikk rett på og klinte til rett til toppen. Sist inn og først opp, sier han stolt.

Ingen smittetilfeller i laget

Nå venter karantenehotell for den tidligere håndballspilleren den neste uka. Tida skal han bruke til å hente seg inn igjen med masse jobb.

Som de fleste kanskje har fått med seg, har det vært en rekke smittetilfeller ved Mount Everest i perioden Løke var der. Selv har han, og laget hans, klart seg uten smitte.

KONTROVERSIELL: Fargeklatten Frank Løke markerer seg på den populære appen TikTok - i kjent Løke-stil. Video: Rød Løper Vis mer

- Det er jo veldig høy smitte der nå, det har tatt seg veldig opp. Laget vårt var veldig flinke, vi har en kohort som holdt sammen, så vi var flinke på base camp. Vi var ikke samme med noen andre eller pratet med noen andre, så jeg personlig har klart meg, sier han, og fortsetter:

- Jeg vet at det er andre som har slitt, også lag, men vårt lag klarte seg veldig bra.

- I kjempegod form

Løke melder også at dette ikke er slutten på klatreeventyret hans, det er nemlig bare starten.

- Det er jo noen poler og Grønland, og K2, som er fjellklatrernes fjell. Mount Everest er en fin historie å fortelle barnebarna dine, men K2 er det verste av det verste. Vi får se om jeg ikke tar den også.

Da er han imidlertid nødt til å legge seg i hardtrening, eventuelt beholde den gode formen han allerede har.

- Jeg må jo trene da, trene hardt og trene mye, sånn som jeg har gjort. Jeg er jo i kjempegod form, så jeg taklet det på 22 dager opp. Det er det ingen som har gjort tidligere. Det viser at jeg er i bra form og har gjort noe riktig, og det skal jeg fortsette med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer