Prinsesse Ingrid Alexandra:

Nå er hun surfeprinsesse!

Prinsesse Ingrid Alexandra vant norgesmesterskapet i surfing.

FØRSTEPLASS: Prinsesse Ingrid Alexandra vant lørdag ettermiddag NM i surfing for juniorkvinner. Foto: Kjartan Ovesen / NTB
FØRSTEPLASS: Prinsesse Ingrid Alexandra vant lørdag ettermiddag NM i surfing for juniorkvinner. Foto: Kjartan Ovesen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag kommer nyheten om at prinsesse Ingrid Alexandra (16) har vunnet norgesmesterskapet i surfing, som ble holdt på Borestranden i Jæren.

Det var VG som først omtalte saken.

VANT: Prinsesse Ingrid Alexandra vant NM-finalen i surfing for juniorkvinner lørdag. Foto: Brettforbundet
VANT: Prinsesse Ingrid Alexandra vant NM-finalen i surfing for juniorkvinner lørdag. Foto: Brettforbundet Vis mer

Slottets kommunikasjonssjef Guri Varpe bekrefter prinsessas seier i en tekstmelding til Dagbladet:

- Vi kan bekrefte at prinsesse Ingrid Alexandra har vunnet NM-finalen i surfing for juniorkvinner, skriver Varpe.

DYKKER: Her dykker kronprins Haakon Magnus etter plast på Sjøstrand i Asker. Video: Andreas Fadum Vis mer

Heiet på dattera

VG har fått bekreftet av Brettforbundet at kronprinsfamilien var til stede under konkurransen. Ifølge Kongehusets nettsider er Ingrid Alexandra en stor fan av vannsport, og spesielt surfing.

Overfor Dagbladet forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle at kronprins Haakon har vært en ivrig surfer i mange år, og fått med seg familien etter hvert.

- De har ofte feriert steder som er ideelt for surfing både i inn- og utland. Seinest i august i Lofoten. Spesielt prinsesse Ingrid Alexandra virker å ha arvet pappas hobbyer, og er også ivrig på alpint, forklarer hun, og legger til:

- I konfirmasjonstalen til dattera snakket kronprinsen blant annet om deres fellesskap i bølgene, og jeg tipper det er en veldig stolt far i dag.

I 2017 var kronprinsfamilien på ferie i Hoddevik utenfor Stad for å surfe, og den gang ble det delt flere bilder av kronprinsfamilien på surfebrettet.

AKTIV FAMILIE: Her ser man kronprinsfamilien samlet i Hoddevik. Foto: Fjordlapse Photography
AKTIV FAMILIE: Her ser man kronprinsfamilien samlet i Hoddevik. Foto: Fjordlapse Photography Vis mer
SURFEGLAD FAMILIE: Kronprinsfamilien er glad i å surfe. Foto: Fjordlapse Photography
SURFEGLAD FAMILIE: Kronprinsfamilien er glad i å surfe. Foto: Fjordlapse Photography Vis mer

Elev ved ny skole

Nyheten om NM-seieren kommer bare kort tid etter at Ingrid Alexandra begynte i 1. klasse på Elvebakken videregående skole.

Overfor Dagbladet har kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, tidligere fortalt at prinsesse Ingrid Alexandra ønsker å gå på en skole i Oslo, og at valget derfor falt på Elvebakken.

- Hun skal gå på studiespesialiserende linje, la Varpe til.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Skolen, som holder til i bydel Grünerløkka, skriver på sine nettsider at skolens slagord er «Elvebakken - noe mer …». Skolen beskriver videre seg selv om et sted hvor det er kort vei mellom tanke og handling, og at de tar med seg innspill, initiativ og tilbakemeldinger for å hele tiden være i utvikling.

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng har tidligere fortalt overfor Dagbladet at skolen er en av Oslos aller beste videregående skoler, og at den er kjent for å ha et kreativt miljø.

I 2019 var Elvebakken den videregående skolen i Oslo det var vanskeligst å komme inn på, ifølge Dagsavisen.

PÅVIRKET: I likhet med resten av landet har også kronprinsfamilien måtte tilpasse hverdagen på grunn av coronaviruset. Nå forteller kronprins Haakon hvordan det har vært. Foto: NTB Vis mer

Hyllet prinsessa

Nyheten om planene for høstens skolegang kom etter at prinsessen avsluttet ungdomsskolen denne våren etter å ha vært elev ved Uranienborg skole i Oslo.

Ingrid Alexandra har tidligere gått på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua fra 2014 til 2019 og på Jansløkka skole i Asker fra 2010 til 2014.

I slutten av juni hyllet kronprinsesse Mette-Marit datteren på Instagram.

Til et bilde av datteren og kronprins Haakon, skrev Mette-Marit følgende:

«Stolt pappa. Ingrid ferdig med 10 års skolegang. Takk til alle lærere, skolevenner og gode foreldre gjennom alle disse åra i Asker, Bærum og nå siste året på Uranienborg skole. Vi kunne ikke vært mer stolte av denne skjønne jenta vår».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer