Marit Bjørgen ble mamma igjen:

Nå er hun tobarnsmamma

Den tidligere langrennsstjerna fødte en sønn.

BLE TOBARNSMAMMA: Marit Bjørgen er blitt mamma for andre gang. Sammen med samboer Fred Børre Lundberg har hun nå to små sønner. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BLE TOBARNSMAMMA: Marit Bjørgen er blitt mamma for andre gang. Sammen med samboer Fred Børre Lundberg har hun nå to små sønner. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Marit Bjørgen (39) er blitt mamma for andre gang. Det bekrefter Bjørgens samboer, Fred Børre Lundberg (49) overfor Adressa.

«Kan bekrefte at det kom et nytt medlem av familien på lørdag. Alt står bra til med både mor og gutt», skriver Lundberg i en tekstmelding til avisa.

Den lille gutten veide 3678 gram, og var 51 centimeter lang da han kom til verden. Navnet er ennå ikke bestemt, legger den stolte pappaen til.

Fra før har Bjørgen og samboeren sønnen Marius (3) sammen, mens Lundberg har en sønn fra et tidligere forhold. Det var i oktober i fjor det ble kjent at skidronninga var gravid igjen.

- Det er utrolig koselig. Både Fred og jeg har hatt et ønske om å få et barn til, og jeg føler meg veldig privilegert som kan få barn. Jeg er jo voksen og har drevet med toppidrett i mange år, så det er ingen selvfølge, sa hun den gang til KK.

Vanskelig navnevalg

Bjørgen la skiene på hylla i april i fjor, og satte med det punktum for en imponerende idrettskarriere. Med åtte gull, fire sølv og tre bronse er hun tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL. Og med 114 seire i verdenscupen har ingen vunnet mer enn henne i noen olympisk idrett.

Da Bjørgen deltok - og for øvrig vant flere priser - på Idrettsgallaen i starten av januar, røpet hun kjønnet på babyen i magen, og innrømmet samtidig at paret sleit med navnevalg.

- Vi sliter med navn og har ikke noe konkret ennå, så vi får se når det nærmer seg. Marius kom jo ikke opp før helt på slutten der heller, fortalte hun til Dagbladet den gang.

Sist de ble foreldre, var det nemlig babygavene som strømmet inn, som førte til at Bjørgen og Lundberg til slutt ble enige om navnet på lille Marius.

- Vi fikk veldig mange strikkede plagg i posten. Det var gensere, luer og votter, og vi så at mye av det hadde Marius-mønster. Navnet måtte bli Marius. Det var pappa som foreslo det først, og Marit var enig, fortalte Lundberg til Aftenposten.

GIR SEG PÅ TOPP: Fredag ble det kjent at Marit Bjørgen gir seg som toppidrettsutøver. Her er folkets avskjed med skidronninga. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Støtte fra samboeren

Bjørgen og Lundberg har vært et par siden 2005, og tidligere har langrennsstjerna lettet på sløret om hvor viktig det har vært med en partner som vet hva det innebærer å være toppidrettsutøver.

Lundberg har blant annet stått for mye i hjemmet, og da de ble foreldre for første gang var han hjemme med Marius mens skidronninga fikk fokusere på trening og karriere.

STOREBROR: Marit Bjørgen har fra før sønnen Marius (3), som nå altså er blitt storebror. Her sammen i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STOREBROR: Marit Bjørgen har fra før sønnen Marius (3), som nå altså er blitt storebror. Her sammen i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Overfor KK avslørte 38-åringen at hun og Lundberg har tilbrakt mer tid borte fra hverandre enn sammen i løpet av de 13 årene de har vært kjærester.

- Det kunne ikke gått i et hvilket som helst forhold. Fred har hatt forståelse for det fordi han selv har drevet med idrett, sa hun til bladet.

På Idrettsgallaen tidligere i år fortalte Bjørgen at den nye hverdagen nytes til det fulle, og at hun var sikker på at sønnen Marius kommer til å bli en super storebror.

- Vi tror han gleder seg. Han vil bli en god og stolt storebror, sa hun til Dagbladet den gang.

Det siste året, etter at hun la opp skikarrieren, har Bjørgen fått tilbrakt mer tid med familien. Det er noe som betyr mye for henne.

- Det er de som virkelig betyr noe. Ting blir veldig annerledes og man får litt mer perspektiv på ting når man blir mamma, påpekte langrennsstjerna.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer