Michael J. Fox snakker om Parkinsons-diagnosen sin:

- Nå er jeg så dårlig som jeg kommer til å bli

Filmstjernas karriere ble spådd nedenom og hjem. Så overrasket han legene.

HOLDER SYKDOMMEN I SJAKK: Michael J. Fox avbildet på den årlige «A Funny Thing Happened on the Way to Cure Parkinsons»- gallaen i New York lørdag 12. november. Veldedighetsgallaen arrangeres til inntekt for Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/ NTB Scanpix
HOLDER SYKDOMMEN I SJAKK: Michael J. Fox avbildet på den årlige «A Funny Thing Happened on the Way to Cure Parkinsons»- gallaen i New York lørdag 12. november. Veldedighetsgallaen arrangeres til inntekt for Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den kanadiske filmstjerna Michael J. Fox (55) fikk diagnosen Parkinsons sykdom i 1991, kort tid før han fylte 30 år.

Skuespilleren var i ferd med å skape seg en Hollywood-karriere etter å ha spilt i de populære «Tilbake til fremtiden»-filmene og den prisvinnende tv-serien «Family Ties» gjennom 1980-tallet.

Så ble han plutselig diagnostisert med den nevrodegenerative sykdommen som gir skjelvinger, stivhet og dårlig koordinasjon. Og som er svært sjelden blant personer under 40 år.

Trosset legenes spådommer

I et stort intervju med Haute Living forteller Fox, som fylte 55 år i sommer, om livet sitt med Parkinsons sykdom.

«Spin City»-skuespilleren holdt diagnosen skjult fra offentligheten i nesten ti år, før han opprettet en egen stiftelse som arbeider for å finne en kur for Parkinsons. Å fortelle om sykdommen ble en oppvåkning for stjerna, forteller han.

I dag har 55-åringen dessuten mye bedre helse enn hva legene spådde i 1991.

- Jeg ble diagnostisert for 25 år siden, og jeg skulle egentlig bare kunne jobbe i ti år fremover. Det ble antatt at jeg kom til å være bortimot ufør på nåværende tidspunkt. Det er jeg langt ifra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer