Prins Joachim:

Nå er prinsen (50) student igjen

Prins Joachim er tilbake på skolebenken.

STOR DAG: Prins Joachim hadde sin første skoledag på École Militaire i Paris mandag denne uka. Her er han avbildet under klokka til høyre. Foto: Skjermdump fra Facebook.
STOR DAG: Prins Joachim hadde sin første skoledag på École Militaire i Paris mandag denne uka. Her er han avbildet under klokka til høyre. Foto: Skjermdump fra Facebook. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har lenge vært kjent at prins Joachim (50) denne høsten skulle flytte til Paris med familien sin som består av kona prinsesse Marie (43) og barna, prins Henrik (10) og prinsesse Athena (7).

Bakgrunnen for flyttingen er at 50-åringen skal ta Frankrikes høyeste rangerte militære lederutdannelse, og nå har familien på fire forlatt Danmark i god nok tid til prinsens skolegang.

Oppholdet i den franske hovedstaden er midlertidig, og den danske prinsefamilien vil bli boende i Paris fra september i år, og fram til sommeren 2020.

Første skoledag

Ifølge Ekstra Bladet hadde nemlig prins Joachim sin aller første skoledag på École Militaire - en militærskole - mandag denne uka, og det gikk ikke ubemerket hen.

Den franske forsvarssjefen François Lecointre delte et bilde av de ferske studentene på sin Facebook-profil som følges av over 100 000 mennesker, og på bildet ser man en konsentrert prins Joachim på skolebenken.

Under innlegget skriver Lecointre blant annet at han har ønsket sitt nye kull velkommen, og at utdannelsen forbereder høytstående offiserer til å ivareta det høyeste ansvar i de væpnede styrker og i sentraladministrasjonen både i Frankrike og internasjonalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer