Jeff og MacKenzie Bezos:

Nå er skilsmisse­oppgjøret ferdig

Ekskona gir fra seg 75 prosent av aksjene i Amazon.

SKILT: Skilsmisseoppgjøret mellom Amazon-grunnlegger Jeff Bezos og ekskona MacKenzie Bezos er ferdig. Foto: NTB Scanpix
SKILT: Skilsmisseoppgjøret mellom Amazon-grunnlegger Jeff Bezos og ekskona MacKenzie Bezos er ferdig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av januar annonserte verdens rikeste mann, Amazon-grunnleggeren Jeff Bezos (55), på Twitter at han og kona gjennnom 25 år, MacKenzie Bezos (48), skulle skilles.

Nå er skilsmisseoppgjøret ferdig. Det melder eksparet selv på Twitter.

Saken ble først omtalt av DN.

- Jeg er så takknemlig for alle vennene mine og familien min som har bidratt med oppmuntring og kjærlighet. Det betyr mer enn dere vet. MacKenzie mest av alt. Jeg er takknemlig for hennes støtte og for hennes godhet gjennom denne prosessen, og jeg ser fram til vårt nye forhold som venner og foreldre, skriver Jeff Bezos i innlegget på Twitter.

MacKenzie Bezos skriver på sin side at hun i oppgjøret gir fra seg alle aksjene i Washington Post og Blue Origin. Hun gir også fra seg 75 prosent av parets aksjer i Amazon, som de tidligere har delt.

Ifølge CNBC blir hun dermed den tredje største aksjonæren i selskapet.

Med 25 prosent av parets aksjer vil 48-åringen få kontrollen over fire prosent av alle Amazon-aksjene, noe som tilsvarer 35,6 milliarder dollar.

Verdens rikeste

I mars ble Bezos offisielt verdens rikeste mann. Ifølge Forbes var formuem hans på kolossale 112 milliarder dollar før skilsmisseoppgjøret, noe som tilsvarer omtrent 865 milliarder norske kroner.

Han beholder tittelen som verdens rikeste mann også nå, selv etter at ekskona får 35,6 milliarder dollar etter skilsmissen.

Nummer to på lista, forretningsmagnat og Microsoft-gründer Bill Gates (62) har en formue på 90 milliarder dollar.

MacKenzie Bezos jobber som forfatter, og har stått ved eksmannens side helt siden han begynte å legge byggeklossene for sitt milliardimperium, Amazon.

Duoen ble først introdusert for hverandre da de begge jobbet ved investeringsselskapet D.E. Shaw i New York på begynnelsen av 90-tallet. Overfor Vogue fortalte MacKenzie at det hun falt for ved ektemannen, var latteren hans.

Giftet seg etter seks måneder

Hun tok det første steget, og ba ham ut på lunsj. Derfra gikk ting raskt. Etter tre måneder var de kjærester, og etter seks måneder hadde de giftet seg. Ifølge Time leverte begge inn sine oppsigelser ved ovennevnte firma i 1994, og flyttet til Seattle for å grunnlegge firmaet Amazon.

25 ÅR: Jeff og MacKenzie Bezos har fire barn sammen. I januar annonserte de at de skulle gå hver til sitt etter 25 år som mann og kone. Foto: NTB Scanpix
25 ÅR: Jeff og MacKenzie Bezos har fire barn sammen. I januar annonserte de at de skulle gå hver til sitt etter 25 år som mann og kone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det tidligere ekteparet har fire barn sammen, og eier fem forskjellige luksusboliger spredd over hele USA, blant annet i Beverly Hills, Washington og Manhattan, ifølge Business Insider.

Ifølge CNBC ligger boligen i Washington i et særdeles eksklusivt område, hvor blant andre Michelle og Barack Obama, samt Ivanka Trump er deres naboer.

Sto ved ektemannens side

Det faktum at MacKenzie Bezos har stått ved sin ektemanns side mens han har jobbet seg hele veien opp til å bli regnet som verdens rikeste mann, var et sentralt poeng da det i tiden etter nyheten om skilsmissen ble spekulert på hvordan de to ville fordele verdiene seg imellom.

Dersom eksparet hadde delt formuen likt, ville MacKenzie Bezos blitt sittende igjen med nesten 70 milliarder dollar, noe som ifølge Time ville gjort henne til verdens rikeste kvinne.

I og med at eiendelene de hadde tilegnet seg i løpet av ekteskapet var felleseie, var store deler av formuen knyttet opp i selskapet. Dermed kunne en løsning være at Jeff Bezos kjøpte ut sin fraskilte kone, eller at hun sikret seg aksjer.

Eksparet gikk altså for løsning nummer to - da MacKenzie nå har fått 25 prosent av aksjene i Amazon i oppgjøret.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer