- Nå er verden åpen

Norsk musikkbransje spår en lysende internasjonal karriere for «Alexander den store» (22).

||| - Det er et godt utgangspunkt for en internasjonal karriere. Melodi Grand Prix har totalt sett et større nedslagsfelt enn noensinne, med unntak av det engelske markedet som er mer skeptiske enn andre land, sier Asbjørn Slettemark, musikkjournalist i FARO og tidligere dommer i «Idol».

Alexander slo ut Tone

Med seieren i den norske finalen i går, er Alexander Rybak klar for den internasjonale finalen på «hjemmebane» i Moskva i mai.

Det betyr at seere fra hele Europa vil få med seg 22-åringen, som opprinnelig er fra Hviterussland, når han framfører låta «Fairytale».

Må jobbe
- Denne seieren er en katapultstart for hans karriere. Han har tatt Norge med storm og nå åpner verden seg for han, men seieren er bare et skritt på veien til en internasjonal karriere, sier pr-rådgiver og partner i Geelmuyden. Kiese, Geir Bjørlo.

For å slå an i utlandet må Alexander Rybak begynne å jobbe nå.

- Ingenting skjer av seg selv. Han må smi mens jernet er varmt hvis han skal få glede av det vinduet som han nå har åpnet. Tiden mellom Grand Prix-finalene er viktig for å utnytte potensialet i seieren, mener Inger Dirdal, i Music Export Norway.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byttet kjole i pausen

Stortalentet har fra første del av Melodi Grand Prix-sirkuset vært utropt til storfavoritt.

Låta «Fairytale» som han selv har skrevet melodi og tekst til har solgt til gull og troner øverst på VG-lista.

Stortalentet har ikke platekontrakt, og singelen med vinnerlåten «Fairytale» gis ut av BpopMentometer, som er selskapet til Rybaks manager, Kathrine Synnes Finnskog.

Den unge artisten har med det allerede sikret seg et meget viktig kort for en internasjonal karriere, mener Inger Dirdal, i Music Export Norway.

Vinnende vesen
- Han i seg selv er ikke nok til å slå igjennom. Med BpopMentometer i ryggen har han skaffet seg et samarbeid med profesjonelle aktører som vet hvilke dører de skal åpne. De har hatt artister i stallen som har slått an internasjonalt før, sier Inger Dirdal.

Vedder en hotellweekend på Alexander i MGP

Hun legger til at det er positivt at musikken hans skiller seg ut i mengden av poplåter, fordi det gjør han lett å huske, i tillegg til hans vesen.

- Han har de elementene som må være til stede for en suksessfull artist. Han er livlig, sjarmerende og entusiastisk og som nærmest kommer gjennom tv-ruta. Det skal mye til for at vi ikke kommer til å høre mye om han i framtida, tror Dirdal.

Les hele saken og ytterligere reaksjoner på Alexander Rybak-seieren i dagens Dagbladet.