TRENING: - Litt høyere opp med armen Didrik, instruerer koreograf Mattias Carlsson. Med cap på hodet, shorts og converse på beina er det lite som minner om glamoursirkuset Didrik Solli-Tangen tar del i om en uke. I går var Dagbladet flue på veggen da Norges GP-håp hadde sin første generalprøve med koristene May Kristin Kaspersen (t.h), Jorunn Hauge, Karianne Kjærnes, Håkon Sigernes og Øyvind Boye Løvold (bak).
 Foto: Hans Arne Vedlog.
TRENING: - Litt høyere opp med armen Didrik, instruerer koreograf Mattias Carlsson. Med cap på hodet, shorts og converse på beina er det lite som minner om glamoursirkuset Didrik Solli-Tangen tar del i om en uke. I går var Dagbladet flue på veggen da Norges GP-håp hadde sin første generalprøve med koristene May Kristin Kaspersen (t.h), Jorunn Hauge, Karianne Kjærnes, Håkon Sigernes og Øyvind Boye Løvold (bak). Foto: Hans Arne Vedlog.Vis mer

Nå får Didrik dansetimer

Didrik Solli-Tangen omtaler seg selv som en danseløve med danseerfaring fra teknodans i ungdomstida. Nå skal trinnene perfeksjoneres med NRKs kritikerroste koreograf.

||| - Danseerfaringen jeg har er primært teknodans som jeg lærte på ungdomsklubben i Porsgrunn. Jeg er glad det ikke er så mange trinn jeg skal i gjennom, sier Solli-Tangen og ler. - Jeg danser mest når jeg er ute på byen, da er jeg til gjengjeld en skikkelig danseløve, røper Didrik, mens han venter på at lydprøvene skal fortsette.

Med kun et fåtall fra den norske delegasjonen som tilskuere, møttes Norges Eurovision-håp og koristene til sin aller første generalprøve hos NRK i går.

Dagbladet fikk en sniktitt på det endelige bidraget fra Norge i Eurovision-finalen.

Ikke redd for kordameneHver dag frem mot finalen skal de øve intenst på dansetrinn og stemmebruk, assistert av den kritikerroste koreografen Mattias Carlsson.

Likheten på showet fra hans norske opptreden er merkbar, men i den norske finalen i Melodi Grand Prix hadde Didrik Solli-Tangen med seg fiolinister, nå er de byttet ut med med Rybaks' korister, Jorunn Hauge og Karianne Kjærnes. Denne gangen er også May Kristin Kaspersen med, sammen med gutta Håkon Sigernes og Øyvind Boye Løvold.

- Du er ikke redd de søte kordamene kommer til å ta for mye oppmerksomhet fra deg da?

- Nei, sier Didrik Solli-Tangen kontant. De er så flinke til å dele, og det er jeg og!

Eksplosivt
De møttes første gang i slutten av april og har bare sunget sammen én gang inntil i går.

- Nå får vi se hvordan det går da, sier Didrik som får skryt av Carlsson for prestasjonenen sine. 

Den kritikerroste koreografen har de siste årene jobbet med alle de norske deltakerne, og har i år også ansvaret for koreografien til svenskenes Anna Bergendahl (18), som allerede har fått mye oppmerksomhet for sitt show på grunn.

- Jeg synes det er helt greit at vi begge har Mattias. Hehe, nei, jeg er ikke sjalu på hennes show. Det hadde ikke passet til min låt, sier Solli-Tangen. Koreografen lover et eksplosivt sceneshow med pyro, ekthet og ikke så mange forstyrrende elementer. 

Ikke nervøsUnder prøvene i går var det ikke mye nerver å skimte hos operasangeren.

- Nervene kommer nok. At jeg skal stå på den scenen snart er på mange måter fortsatt fjernt, sier han.

Norges håp må på lik linje med alle de andre deltakerne vente på sin tur til å teste ut Eurovision-scenen, som skjer første gang på lørdag.

- Jeg har vært der og sett på svenskenes Anna Bergendahl og Danmarks bidrag. Det ser utrolig flott ut, og jeg gleder meg veldig til det blir min tur, sier Solli-Tangen, som selv holder en knapp på danskenes bidrag. 

TEKNISKE PROBLEMER:  Didrik Solli-Tangen lot seg ikke affisere av tekniske problemer under øvingen i går. Mens de andre fikk instruksjoner satt han seg stille og tilfreds i et hjørnet og øvde på finalelåta. Foto: Hans Arne Vedlog.
TEKNISKE PROBLEMER: Didrik Solli-Tangen lot seg ikke affisere av tekniske problemer under øvingen i går. Mens de andre fikk instruksjoner satt han seg stille og tilfreds i et hjørnet og øvde på finalelåta. Foto: Hans Arne Vedlog. Vis mer