INFORMERT PÅ FORHÅND: Programlederne Peter Moi Bubresko og Katarina Flatland fikk vite i går at «Waschera» blie lagt ned. Foto: STELLA PICTURES
INFORMERT PÅ FORHÅND: Programlederne Peter Moi Bubresko og Katarina Flatland fikk vite i går at «Waschera» blie lagt ned. Foto: STELLA PICTURESVis mer

- Nå får man se seg om etter andre muligheter

Katarina tar «Waschera»-nedleggelsen med fatning.

|||(Dagbladet): De ansatte i TV 2 mottok i dag dramatiske nyheter fra konsernsjef Alf Hildrum. Debattprogrammet «Tabloid» og ungdomsprogrammet «Waschera» legges ned, og nyhets- og sportsredaksjone kuttes kraftig, for at kanalen skal spare penger.

Trude Teige, programleder i Tabloid, frykter at det blir mindre plass til alvorlige temaer på TV 2 etter at kuttene er gjennomført.

«Tabloid blir lagt ned - eg førebur sending med tema: Mishandling av barn. Blir det plass til noko så viktig i framtida på denne kanalen?» twitret hun etter at kuttplanene ble kjent i dag.

Katarina Flatland (29), programleder for «Waschera», tar nyheten om nedleggelsen med fatning.

- Vi har egentlig vært ganske forberedt på dette fordi det er så tøffe tider, men det er så synd at så mange gode programmer, først og fremst de programmene som har holdt på lenge, nå må legge ned.

Ser seg om etter nye muligheter
«Waschera» fortsetter frem til jul, men da er det slutt. Redaksjonen fikk beskjed om nedleggelsen litt før Hildrum sprakk nyheten i dag.

- Nå får man heller se positivt på det og se seg om etter andre muligheter, sier Flatland, som ikke vil si noe om planene sine etter ungdomsprogrammet legges ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi synes det er kjempemorsomt å holde på, og er veldig takknemlige for at vi får fortsette frem til jul.

DEBATTERER BARNEMISHANDLING: Nå lurer Trude Teige på om det blir plass til slike alvorlige temaer på TV 2 i framtida. Foto: Torbjørn Grønning
DEBATTERER BARNEMISHANDLING: Nå lurer Trude Teige på om det blir plass til slike alvorlige temaer på TV 2 i framtida. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Dagbladet snakket med Flatland rett etter dagens opptak av «Waschera».

- Vi merket ikke noe på stemningen i studio i dag.

Frilanstilværelsen i blodet
I morgen starter hun og Waschera-kollega Peter Moi Bubresko det nye programmet «Xtra Factor» på TV 2 Zebra. Her skal de to ta pulsen på stemningen i kulissene til «X-Factor» både i pausen og etter at resultatene er kjent.

- Vi fikk vite i går at vi blir lagt ned. Men vi hjar skjønt en stund at det var den veien det kom til å gå. Det var ingen stor overraskelse, sier Bubresko.

Han mener de som jobber med programmet er vant med en omskiftelig yrkestilværelse. Ingen av dem er fast ansatte i TV 2.

- Både jeg og andre i «Waschera»-redaksjonen har frilans-tilværelsen i blodet, sier Bubresko til Dagbladet.

- Forlater du et synkende skip?
Sportsankeret Davy Wathne kommenterte nedskjæringene på galgenhumoristisk vis da han i dag presenterte TV 2s avtroppende fotballekspert Nils Johan Semb som ny toppfotballsjef, ifølge Kampanje.

- Forlater du et synkende skip? Ettersom TV 2 skal kvitte seg med 95 årsverk, kan du ta deg med deg noen? spurte Wathne Semb, som blåste av spørsmålene.

FLEIPET: Davy Wathne lurte på om ikke avtroppende fotballkommentator Nils Johan Semb kunne ta med seg noen årsverk når han blir toppfotballsjef. Foto: Oddmund Lunde.
FLEIPET: Davy Wathne lurte på om ikke avtroppende fotballkommentator Nils Johan Semb kunne ta med seg noen årsverk når han blir toppfotballsjef. Foto: Oddmund Lunde. Vis mer

Jan Øyvind Helgesen fra «God Morgen Norge» kommenterte TV 2-nedskjæringene slik overfor Dagbladet i dag:

- Nå må vi brette opp ermene og lage mer for mindre ressurser.

- «God morgen Norge» må også ta kutt, men vi er ikke blant de hardest rammende, sier Helgesen.

Sportsanker Annemarta Giske ønsker ikke å kommentere kuttene i TV 2. Det gjør heller ikke Pål T. Jørgensen, som er på ferie i utlandet, eller «Skal vi danse»-aktuelle Carsten Skjelbreid.

- Jeg har ingen kommentar, det er det klubben som styrer, sier Skjelbreid.

BRETTER OPP ERMENE: - Vi lage mer for mindre ressurser, konstaterer Jan Øyvind Helgesen i «God Morgen Norge». Foto: TV 2
BRETTER OPP ERMENE: - Vi lage mer for mindre ressurser, konstaterer Jan Øyvind Helgesen i «God Morgen Norge». Foto: TV 2 Vis mer