Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kim Larsen kreftsyk:

Nå forteller kona om Kim Larsens kamp mot sykdommen

Den danske artisten fikk konstatert prostatakreft i desember.

KREFT: Den folkekjære danske artisten, Kim Larsen, fikk påvist prostatakreft i desember i fjor. Nå deler kona Liselotte en oppdatering på artistens helsetilstand. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
KREFT: Den folkekjære danske artisten, Kim Larsen, fikk påvist prostatakreft i desember i fjor. Nå deler kona Liselotte en oppdatering på artistens helsetilstand. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I begynnelsen av januar ble det kjent at den folkekjære danske artisten Kim Larsen (72) er rammet av kreft.

Nå, over tre måneder seinere, bryter familien tausheten om 72-åringens helsetilstand. Overfor danske Ekstra Bladet forklarer Larsens kone, Liselotte Larsen, at ektemannen etter forholdene har det bra.

- Han har det fint og sitter og skriver tekster som aldri før. Han er hjemme, og har vært det hele tiden, bortsett fra da han ble innlagt på sykehus, sier Liselotte Larsen til avisa.

- Tar det fint

Det var i et innlegg på Facebook at 72-åringen ga fansen sjokkbeskjeden om at han fikk konstatert kreft i prostata i desember. Samtidig avlyste han flere planlagte konserter.

- Legene er positive, og vi har kjempeflinke leger. Kim tar det fint, forteller kona, uten å utdype ektemannens helsetilstand ytterligere.

72-åringen har imidlertid planlagt en stor sommerturné, og kona går langt i å forsikre fansen om at han vil gjennomføre denne. Konsertene finner sted fra 26. juni fram til 25. august i både Danmark, Norge og Sverige.

- Han blir klar. Det er jeg fullstendig sikker på. Han spiller for harde livet hjemme allerede, sier hun.

STOR ARTIST: Kim Larsen er en av Danmarks mest folkekjære artister, og har i løpet av karrieren også gjort seg kjent i Norge og Sverige. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
STOR ARTIST: Kim Larsen er en av Danmarks mest folkekjære artister, og har i løpet av karrieren også gjort seg kjent i Norge og Sverige. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gammel narr

Da det ble kjent at Larsen måtte avlyse konserter, grunnet behandling, gjaldt disse i første omgang for januar, februar og mars, opplyste bandet Kim Larsen & Kjukken, ifølge Jyllands-Posten.

- Jeg beklager så mye overfor både publikum og arrangører. Jeg er i ferd med å bli en gammel narr, og imot min vilje har jeg måttet innse at jeg behøver tid til å komme i spilleform igjen. Men jeg regner med å være klar til sommeren, uttalte Kim Larsen i en pressemelding i januar.

Larsen, som blant annet er kjent for låter som «This Is My Life», «Papirsklip» og «Midt om natten», slo først igjennom sammen med gruppa Gasolin i 1971. I mange år har han spilt sammen med Kim Larsen & Kjukken.

Ifølge Ekstra Bladet skulle artisten ha innledet turneen 11. januar i Amager Bio i København, der de 24 første konsertene var utsolgt. Publikum ble lovet å få billettinntektene refundert.

Siden solodebuten i 1973 har Larsen solgt flere millioner album, hvor albumet «Midt om natten» fra 1983 skal være en av Danmarks mestselgende gjennom tidene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling