- Nå har jeg fått nok drama for en stund

«Jakten»-Kristian vraket av jentene i kveld.

TØFT:  - Jeg har aldri vært så psykisk sliten, sier storbonde Kristian Akervold om «Jakten»-dramatikken. Foto: TV 2
TØFT: - Jeg har aldri vært så psykisk sliten, sier storbonde Kristian Akervold om «Jakten»-dramatikken. Foto: TV 2Vis mer

||| (Dagbladet.no): Storbonden Kristian Akervold (32) trakk det desidert korteste strået i det TV 2 omtaler som den mest dramatiske episoden i «Jakten på kjærligheten»s historie.

- Nå har jeg fått nok drama for en stund, det blir lenge til jeg tar fire jenter inn i huset igjen, sier han i kveldens episode.

Både Heidi Berg (24) og Jeanette Høgli Richardsen (26) valgte nemlig å forlate bonden i kveldens episode. De forteller begge til Dagbladet at de synes Kristian er en flott fyr, men følelsene manglet.

- Jeg fikk ikke de rette følelsene for Kristian, og til slutt kom det til et punkt hvor jeg følte at det ikke var rett å bli, sier Heidi Berg til Dagbladet.

Kunne bare være venner
Hun føler ikke at hun lot «Jakten»-bonden i stikken.

- Jeg måtte jo tenke på meg selv, jeg synes det hadde vært mer dårlig gjort å bli, og gi uttrykk for at jeg ville noe mer, sier hun.

Heller ikke Jeanette Høgli Richardsen hadde de rette følelsene.

- Jeg og Kristian kunne bare bli venner, og da var det veldig greit å reise hjem så han kunne fokusere på de to andre damene, sier hun til Dagbladet.

Anita drar kanskje også
Den siste frieren til Kristian, Anita Orvedal (25), har gjennom flere episoder tvilt på om hun orker å bli værende på gården fordi hun ikke trives i situasjonen.

- Sånn som ting er nå er det kanskje like greit at jeg og Kristian får en prat, så vi kan bli venner og få snakket ut om ting, og så kanskje legge ting flatt. Det er kanskje det beste for oss begge, men jeg vet jo ikke hva Kristian tenker eller vil, sier hun i bilen på vei mot gården til Kristian.

- Jeg håper ikke hun sier at hun også vil reise, sier Kristian, når han ser bilen hennes komme helt på slutten av episoden.

Kristian Akervold ønsker ikke å kommentere kveldens episode overfor Dagbladet, men han har tidligere sagt til Se og Hør at situasjonen var svært tøff å håndtere.

- Jeg har aldri vært så psykisk sliten. Der og da skulle jeg ønske at jeg satt hjemme i sofaen som en vanlig tv-seer og så på det som skjedde. Ting ble ikke som jeg hadde tenkt og trodd på det tidspunktet, sa han.

Han tror at grunnen til at jentene valgte å forlate programmet, var at det ble mye press med tv-kameraer på alle kanter, og syntes det var tungt å se jentene slite.

- Jeg følte jo et visst ansvar for å ta vare på dem, samtidig som jeg ikke hadde det bra selv. Alt var kaos.

- Håper han finner drømmedama
Jeanette Høgli Richardsen syntes veldig synd på Kristian til slutt.

- Jeg håper at han tar én dag om dagen og ikke bekymrer seg så mye, han ser så bekymret ut, synes jeg. Jeg håper at han finner drømmedama, sier hun.

Både hun og Heidi Berg framhever at det ikke var intriger blant jentene som gjorde at de bestemte seg for å gi opp jakten for denne gang.

- Jeg synes ikke det var så mye drama som media skal ha det til. Jeg hadde det kjempefint på gården med Kristian, han er en kjempemann, men det var riktig å forlate gården når jeg ikke kunne bli kjæreste med ham, sier Høgli Richardsen.

- Det har vært fokusert veldig mye på at vi dro fordi Anita fikk for mye oppmerksomhet, men det var egentlig ikke grunnen til at jeg valgte å reise, sier Heidi Berg.

Besvimte på tv
Dette er ikke første gang det er mye dramatikk i denne sesongens «Jakten på kjærligheten». I oktober ble det kjent at en av Calle Breens friere besvimte da hun ble vraket av tv-bonden, noe som ikke ble vist på tv.

- Det er en slags emosjonell «Jackass», jeg synes det er jævla drøyt, sa spesialist i klinisk psykologi Atle Solbue Jensen til Dagbladet i forbindelse med den episoden.

- Jeg fatter ikke at folk tør å være så åpne med så sentrale følelser når de er på kjærestejakt i beste sendetid. Jeg synes deltagerne er svært modige, kanskje overmodige.

Jeanette Høgli Richardsen synes det har vært vanskelig å sitte å se på at de andre deltakerne ikke har hatt det bra. Hun angrer derimot ikke på at hun ble med på serien.

- Jeg har det kjempefint, og jeg håper at oddsen er større nå for at jeg kan finne drømmemannen, sier hun.

INGEN IGJEN?  Kristian Akervold sammen med frierne Jeanette H. Richardsen (t.v.)  Heidi Berg og Anita Orvedal. Nå har alle reist fra bonden, men Anita kommer kanskje tilbake. Foto: TV 2
INGEN IGJEN? Kristian Akervold sammen med frierne Jeanette H. Richardsen (t.v.) Heidi Berg og Anita Orvedal. Nå har alle reist fra bonden, men Anita kommer kanskje tilbake. Foto: TV 2 Vis mer