Prins Sverre Magnus fyller 11 år:

Nå har Mette-Marits lille prins blitt 11 år gammel

Stor dag for kronprinsfamiliens yngste medlem.

<strong>MAMMAS LILLE GUTT:</strong> Prins Sverre Magnus sammen med kronprinsesse Mette-Marit under Holmenkollen Skifestival i 2007. Foto: Andreas Fadum
MAMMAS LILLE GUTT: Prins Sverre Magnus sammen med kronprinsesse Mette-Marit under Holmenkollen Skifestival i 2007. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Idag, den 3. desember, fyller prins Sverre Magnus 11 år og tradisjonen tro blir det markert med solid feiring i kronprinsfamilien.

Selv om bursdagen hans ikke er offisiell flaggdag, starter bursdagsfeiringen allerde tidlig på morgenen på Skaugum.

- Kronprinsfamilien vekker alltid bursdagsbarnet i huset med gaver og kake på sengen, og feirer med familie og venner senere på dagen.

<strong>STOLT STORESØSTER:</strong> Prinsesse Ingrid Alexandra og hennes lillebror på Slottsbalkongen i 2012. Foto: Andreas Fadum
STOLT STORESØSTER: Prinsesse Ingrid Alexandra og hennes lillebror på Slottsbalkongen i 2012. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Både besteforeldre, tanter, onkler og faddere bruker å komme på bursdagsfest. I år er imidlertid kronprinsesse Mette-Marit syk, så det kan jo være det amputerer feiringen litt, sier Se og Hørs kongeekspert Caroline Vagle.

Fredag ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit (43) har sett seg nødt til å avlyse en planlagt tur til New York mandag på grunn av sykdom.

<strong>BESØK AV FARFAR:</strong> Prins Sverre Magnus prater med kong Harald i 2007. Foto: Scanpix
BESØK AV FARFAR: Prins Sverre Magnus prater med kong Harald i 2007. Foto: Scanpix Vis mer

- Hun frarådes å dra på en lang reise på grunn av en lett lungebetennelse med redusert allmenntilstand, skriver Slottet i en pressemelding.

Får kake av kronprins Haakon

Kronprinsessen har selv fortalt om bursdagstradisjonene i et intervju med NRK P3.

– Hele familien kommer inn med hjemmelaget kake og veldig morsomme gaver på senga, og det er verdens koseligste start på dagen. Haakon baker kake på bursdagen min hvert år. Browniespose, men det må dere ikke si til noen, sa hun i intervjuet.

<strong>NØT SOLEN:</strong> Prins Sverre Magnus og kronprinsesse Mette-Marit på Havmiljøfestivalen i Oslo i 2016. Foto: Andreas Fadum.
NØT SOLEN: Prins Sverre Magnus og kronprinsesse Mette-Marit på Havmiljøfestivalen i Oslo i 2016. Foto: Andreas Fadum. Vis mer

Sverre Magnus ble født på Rikshospitalet i Oslo klokken 10.45 lørdag 3. desember 2005. Han var 52 centimeter lang og veide 3 944 gram.

Han ble døpt 4. mars 2006 i Slottskapellet, hvor han ble båret til dåpen av sin farmor dronning Sonja. De øvrige fadderne var Espen Høiby, dronning Máxima av Nederland, kronprins Pavlos av Hellas, prinsesse Rosario av Bulgaria, Bjørn Steinsland og Marianne Gjellestad.

<strong>FØRSTE OFFISIELLE OPPDRAG:</strong> Prins Sverre Magnus åpner utstilling sammen med sin pappa, kronprins Haakon på Barnekunstmuseet i 2014. Foto: Andreas Fadum
FØRSTE OFFISIELLE OPPDRAG: Prins Sverre Magnus åpner utstilling sammen med sin pappa, kronprins Haakon på Barnekunstmuseet i 2014. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Fikk bursdagshilsen fra Myanmar

Den blide gutten går til daglig på Oslo Montesorriskole.

Kong Harald og dronning Sonja la ikke skjul på hvor glade de er i den vesle prinsen, da de for to år siden sendte ham bursdagshilsen fra Myanmar.

Kanskje vanker det også en kunstnerisk gave fra farmor i bursdagsgave.

Dronning Sonja - som er en aktiv kunstner - forteller nemlig i biografien «Dronningen », om hvordan hun inspirerer kongehusets minste til å bli kunstentusiaster som henne selv:

– Barnebarna har fått hver sin mappe å ha «kunsten» i. Jeg har begynt å gi dem kunst ved bursdager og andre anledninger, gjerne grafikk. Ingrid Alexandra og Maud Angelica har fått hvert sitt staffeli og farger og pensler.

<strong>SKIRENN I SLOTTSPARKEN:</strong> Prins Sverre Magnus var blant deltagerne under skirennet i Slottsparken i Oslo i januar.
SKIRENN I SLOTTSPARKEN: Prins Sverre Magnus var blant deltagerne under skirennet i Slottsparken i Oslo i januar. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer