Prins Sverre Magnus fyller 11 år:

Nå har Mette-Marits lille prins blitt 11 år gammel

Stor dag for kronprinsfamiliens yngste medlem.

MAMMAS LILLE GUTT: Prins Sverre Magnus sammen med kronprinsesse Mette-Marit under Holmenkollen Skifestival i 2007. Foto: Andreas Fadum
MAMMAS LILLE GUTT: Prins Sverre Magnus sammen med kronprinsesse Mette-Marit under Holmenkollen Skifestival i 2007. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Idag, den 3. desember, fyller prins Sverre Magnus 11 år og tradisjonen tro blir det markert med solid feiring i kronprinsfamilien.

Selv om bursdagen hans ikke er offisiell flaggdag, starter bursdagsfeiringen allerde tidlig på morgenen på Skaugum.

- Kronprinsfamilien vekker alltid bursdagsbarnet i huset med gaver og kake på sengen, og feirer med familie og venner senere på dagen.

- Både besteforeldre, tanter, onkler og faddere bruker å komme på bursdagsfest. I år er imidlertid kronprinsesse Mette-Marit syk, så det kan jo være det amputerer feiringen litt, sier Se og Hørs kongeekspert Caroline Vagle.

Fredag ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit (43) har sett seg nødt til å avlyse en planlagt tur til New York mandag på grunn av sykdom.

- Hun frarådes å dra på en lang reise på grunn av en lett lungebetennelse med redusert allmenntilstand, skriver Slottet i en pressemelding.

Får kake av kronprins Haakon

Kronprinsessen har selv fortalt om bursdagstradisjonene i et intervju med NRK P3.

– Hele familien kommer inn med hjemmelaget kake og veldig morsomme gaver på senga, og det er verdens koseligste start på dagen. Haakon baker kake på bursdagen min hvert år. Browniespose, men det må dere ikke si til noen, sa hun i intervjuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer