Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nå kan alle norske pasienter få samme stamcellebehandling som Gunhild

Vil koste sykehuset en halv million kroner per pasient.

DYR BEHANDLING: Gunhild Stordalen var gjennom en eksperimentell behandling i Nederland for å bli frisk. Nå er behandlingen tilgjengelig på Rikshospitalet. Her fra EAT-konferansen i Stockholm. Foto: NTB Scanpix
DYR BEHANDLING: Gunhild Stordalen var gjennom en eksperimentell behandling i Nederland for å bli frisk. Nå er behandlingen tilgjengelig på Rikshospitalet. Her fra EAT-konferansen i Stockholm. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det har gått ni måneder siden Petter Stordalens kone, miljøforkjemper og lege Gunhild Stordalen (36), fikk påvist den alvorlige bindevevssykdommen systemisk sklerodermi.

Siden da har 36-åringen vært gjennom en eksperimentell behandling i Nederland, der stamcellebehandling kombinert med en høy dose cellegift ble testet.

Behandlinga var vellykket, og både Stordalen og legene jublet.

For utvalgte pasienter Allerede i mars opplyste Rikshospitalet at de i løpet av våren ville tilby stamcellebehandling av samme type som Stordalen fikk.

- At dette ikke lenger skal være en alternativ behandling, men noe som kan tilbys alle pasienter som har nytte av den, uavhengig av samfunnslag og bakgrunn, det er en veldig god nyhet, sa Stordalen til Aftenposten dengang.

Ifølge TV 2 er behandlingen nå tilgjengelig for utvalgte pasienter.

Da Gunhild Stordalen ble syk, betalte hun den svindyre behandlinga for egen lomme.

De vil pasientene på Rikshospitalet slippe, men det vil likevel koste sykehuset rundt en halv million kroner per pasient, skriver kanalen.

Rikshospitalet har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Dagbladet har vært i kontakt med Gunhild Stordalen, som ikke vil kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media