Lena Dunham:

Nå legger hun seg flat etter abortbråket

Skuespilleren skapte furore med kommentar om selvbestemt abort. 

BEKLAGER SEG: Etter å ha vitset om abort i en podcast, raste flere mot Lena Dunham. Nå har hun lagt seg flat, og retter unnskyldningen mot kvinnene der ute. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP,  NTB scanpix
BEKLAGER SEG: Etter å ha vitset om abort i en podcast, raste flere mot Lena Dunham. Nå har hun lagt seg flat, og retter unnskyldningen mot kvinnene der ute. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP,  NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Girls»-stjerna Lena Dunham (30) er en selvskreven feminist. Hun har flere ganger gått i strupen på personer hun mener ikke står opp for like rettigheter for begge kjønn, deriblant den påtroppende presidenten i USA, Donald Trump.

Hun har også vist synspunktene sine fram ved å eksempelvis spare hårene under armene sine. Nå har det derimot gått galt for tv-stjerna.

Et forsøk på å snakke om abort endte i en kritikkstorm mot skuespilleren, som nå legger seg flat.

Kritikkstorm

Den britiske avisa The Telegraph og People var blant dem som først omtalte saken. Dunham var gjest i podcasten «Women of the Hour», og delte åpenhjertig sine tanker om abort. Hun hadde blant annet besøkt en av klinikken til Planned Parenthood, en organisasjon i USA som blant annet jobber med abort.

Dunham beskriver seg selv som en «abortaktivist», og hadde sagt til en kvinne på den nevnte klinikken at hun selv aldri hadde gjennomført inngrepet.

- Jeg ville gjøre det klart for henne at jeg kjempet for andre kvinners rettigheter for å ta aborter, men at jeg personlig aldri hadde gjort det. Da innså jeg at jeg selv også kjente på stigmaet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer