Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Priscilla og Elvis Presley:

Nå letter hun på sløret om Elvis' siste dager

- Folk sier: «Hvorfor gjorde ingen noe?». Vel, det er ikke sant.

GIFT I SEKS ÅR: Priscilla og Elvis Presley giftet seg 1. mai 1967. Nå er førstnevnte aktuell med en ny dokumentar om eksmannen. Her avbildet på Aladdin Hotel i Las Vegas, etter bryllupet. Foto: AP Photo/File
GIFT I SEKS ÅR: Priscilla og Elvis Presley giftet seg 1. mai 1967. Nå er førstnevnte aktuell med en ny dokumentar om eksmannen. Her avbildet på Aladdin Hotel i Las Vegas, etter bryllupet. Foto: AP Photo/File Vis mer

(Dagbladet): I fjor var det hele 40 år siden ikonet Elvis Aaron Presley gikk bort, 42 år gammel. ​

Kongen av rock & roll, som han ble døpt, skapte hysteri hvor enn han bevegde seg, og huskes fortsatt som et av verdens største musikalske talenter gjennom tidene.

Historien skulle imidlertid få en særdeles brå og tragisk slutt - noe hans ekskone Priscilla Presley (72) forteller åpenhjertig om i forbindelse med lanseringa av dokumentaren «Elvis Presley: The Searcher».

Ifølge Fox News gjestet 72-åringen filmfestivalen South by Southwest forrige uke, der hun fortalte om artistens avhengighet av sterke vanedannende medisiner, og om hans siste dager.

- Det var vanskelig for oss alle. Vi så det definitivt ikke komme, men vi så helt klart hvilken vei han hadde valgt å gå. Folk sier: «Hvorfor gjorde ingen noe?». Vel, det er ikke sant. Folk i den innerste kretsen gjorde noe, men du kunne ikke fortelle Elvis hva han skulle gjøre. Det gjorde man bare ikke. Da fikk man høre det. De prøvde, men det gikk ikke. Han visste hva han drev med, sier Priscilla Presley, ifølge avisa.

- Slik det startet

Presley forklarer at Elvis' avhengighet skal ha startet da han var stasjonert i Tyskland under de to åra han var i militæret. 72-åringen mener imidlertid at han forsøkte å komme seg ut av den onde sirkelen.

PRØVDE Å HJELPE: Priscilla Presley forteller åpenhjertig om eksmannens siste dager. Foto: NTB Scanpix
PRØVDE Å HJELPE: Priscilla Presley forteller åpenhjertig om eksmannens siste dager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De ga piller til soldatene for å holde dem våkne. (...) Det var slik det startet. Han var på ukjent territorium. Det var han virkelig, og han gjorde dette, og forsøkte å klare det alene.

Priscilla og Elvis Presley var et av verdens mest berømte par. Da de giftet seg 1. mai 1967, var Priscilla bare 21 år gammel. Seks år etter at de ga hverandre sine ja, var imidlertid skilsmissen et faktum.

Da Elvis døde fire år etter skilsmissen fra Priscilla, var han i et forhold med Ginger Alden (61). Det var også hun som fant rockestjerna død. 61-åringen har tidligere åpnet opp om det skrekkelige synet som møtte henne.

«LOVE ME TENDER»: Elvis var og er et amerikansk ikon. Han har solgt over en milliard album, påvirket flere generasjoner av musikere og har fortsatt en kultaktig følgerskare. I var det 40 år siden han forlot verden. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Veide 105 kilo

Helsepersonell var raskt på stedet, og han ble kjørt til Baptist Memorial Hospital. Livet hans sto ikke til å redde, og musikeren ble erklært død klokka 15.30 på ettermiddagen den 16. august 1977.

Elvis veide nesten 105 kilo da han døde. Andre spekulerte i om det var narkotika og reseptbelagte medisiner som til slutt krevde musikerens liv. Han skal blant annet ha tatt store mengder med kodein-piller i en periode.

Under obduksjonen av artisten ble det slått fast at han hadde over ti ulike reseptbelagte medisiner i systemet under dødstidspunktet, ifølge NME.

På sykehuset ble det imidlertid fastslått at Elvis hadde dødd av et hjerteinfarkt. Hvorfor en såpass ung mann skulle lide den skjebnen, har vært gjenstand for spekulasjoner helt siden den gang. Fortsatt strides det om hva som til sjuende og sist sørget for at verden ble frarøvet en av verdens største musikalske talenter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling