Christine Koht:

- Nå orker jeg ikke mer juling

Komiker Christine Koht er innlagt på sykehus igjen.

INNLAGT: Christine Koht deler ny oppdatering om hvordan det står til med helsa. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
INNLAGT: Christine Koht deler ny oppdatering om hvordan det står til med helsa. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

De siste månedene har Christine Koht (53) skapt overskrifter om alt annet enn helsa si. I sin nye selvbiografi med navn «Kohts bok», ført i pennen av den anerkjente journalisten Joachim Førsund, har det nemlig dukket opp flere avsløringer om den norske komikeren.

Det har blant annet kommet fram at Koht ble diagnostisert med bipolar lidelse i 2011, etter en periode med mistanker, noe som førte til flere opphold på psykiatriske avdelinger.

En av de andre oppsiktsvekkende avsløringene boka hadde å by på, var fortellingene om 53-åringens mangeårige kokainavhengighet - som ifølge boka preget forholdet til forfatterkona Pernille Rygg (57).

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Nektet å dra på sykehuset

På den offisielle Facebook-profilen sin, som hun tidligere har brukt flittig til å dele oppdateringer om helsa si, har hun den siste tida brukt til å dele mye om selvbiografien sin. Dermed har det vært uvisst hvordan det egentlig står til med komikeren per dags dato.

Søndag kveld kom imidlertid en ny oppdatering på Kohts Facebook-profil, og der kom det fram at hun igjen har blitt innlagt på Tønsberg sykehus.

Til en video hvor hun blir trillet av en portør inne på sykehuset, sier hun blant annet at flere påpeker at hun ser så pigg ut, men dette sier hun seg ikke helt enig i. Hun er imidlertid klar i sin sak på at hun kommer til å være pigg så lenge hun lever.

- Ble kjempesyk i går med over 40 i feber, og nektet å dra på sykehus. Men jeg merker jo at det er en ny dritt-infeksjon på vei. Så nå i kveld sa Pernille strengt: «Nå kjører jeg deg til akutten og du må legges inn nå», skriver hun i innlegget.

FJERNER: Christine Koht har latt folk følge hennes kamp tilbake etter sykdommen med jevnlige oppdateringer på sosiale medier. Video: Kirsten Koht (med tillatelse) Vis mer

Vil hjem igjen

Videre forklarer Koht at hun har tatt totalt 15 coronatester, og at hun er i ferd med å ta nummer 16. Hun påpeker at alle prøvene er negative, og at hun aller helst bare vil hjem.

- For nå orker jeg ikke mer juling. Men syk er syk. Æsj. Men jeg MÅ huske på å være stolt av at jeg og Pernille aldri gir opp, og at oppi all sykdom er det alltid noe å le av. Selv om jeg ligger for døden kommer jeg til å le, avslutter hun innlegget med.

Dagbladet har vært i kontakt med Christine Kohts mor, Kirsten Koht, som opplyser om at hun og Christine ikke har overskudd til å snakke med Dagbladet.

Sist Koht delte et innlegg om helsa si var i september. Da kunne man se et bilde av komikeren som lå i sykehussenga hvor hun stolt viste fram de nylakkede neglene sine.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla i fjor. Hun holdt en rørende takketale. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

«Ja, nå er det lenge siden jeg har skrevet, for jeg hadde så lyst å bare skrive at alt bare går bedre og bedre. Jeg raser ned i vekt og jogger oppover trapper, og har blitt frisk», startet hun innlegget med.

I innlegget var Koht ærlig om at hun var lei av å akuttinnlegges så ofte, og utdypet at hun de siste seks ukene hadde blitt hentet av ambulanse på grunn av sepsis, og deretter ført rett inn på akutten med vonde lungeinfeksjoner.

«Heldigvis er jeg god til å ligge alene i trang seng, og har evnen til å glede meg over at de har masse små isbiter. Men jeg synes det er urettferdig at jeg aldri skal slutte å bli så syk, og hver gang gå ut med at: «Ja, nå er det bare å stå på», fortsatte hun den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer