Bjørn Dæhlie og Vilde Falck-Ytter:

Nå selger de huset

Skilegenden Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter har bodd i boligen siden 1993. Nå har de flyttet.

SELGER BOLIGEN: Den tidligere langrennskongen Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter har flyttet fra boligen de har bodd i siden 1993. Her er ekteparet avbildet i 2010. Foto: Andreas Fadum
SELGER BOLIGEN: Den tidligere langrennskongen Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter har flyttet fra boligen de har bodd i siden 1993. Her er ekteparet avbildet i 2010. Foto: Andreas FadumVis mer

Bjørn Dæhlie (52) og kona Vilde Falck-Ytter (52) har besluttet å selge huset sitt, der de har bodd i en årrekke. Tomten på 831 kvadratmeter ligger på Eltonåsen i Holter, og boligen strekker seg over tre plan.

Her har ekteparet bodd sammen med de to sønnene Sivert (25) og Sander (22).

HUSET: På Eltonåsen i Holter ligger boligen til Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter. Foto: Espen Edin F. Døhlen
HUSET: På Eltonåsen i Holter ligger boligen til Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter. Foto: Espen Edin F. Døhlen Vis mer
Foto: Espen Edin F. Døhlen
Foto: Espen Edin F. Døhlen Vis mer

Nå er de imidlertid klare for et nytt kapittel i livet, og ekteparet har besluttet å flytte, men denne gangen uten de to sønnene sine.

Eneboligen ble bygd i 1992 og inneholder totalt seks rom, hvor fire av dem er soverom. Boligen strekker seg over 336 kvadratmeter og inneholder blant annet tre stuer og tre bad. Tomten har også en dobbeltgarasje, og en steinbelagt innkjørsel. Prisantydningen ligger på sju og en halv millioner kroner.

Foto: Espen Edin F. Døhlen
Foto: Espen Edin F. Døhlen Vis mer
Foto: Espen Edin F. Døhlen
Foto: Espen Edin F. Døhlen Vis mer

Flyttet til Eidsvoll

Overfor Dagbladet bekrefter Dæhlie at han og kona har lagt ut boligen for salg, og at de to allerede har flyttet inn til et nytt sted i et annet område.

- Vi har flyttet til Eidsvoll, eller Sundet, som det heter, i en leilighet der, forteller Dæhlie.

Paret har bodd i boligen på Holter siden 1993, og den tidligere langrennsløperen legger ikke skjul på at det har vært rart å flytte fra huset.

- Vi har vært veldig glade i Holter og det er et godt sted å bo, men så er det samtidig veldig fint i Eidsvoll. Det er veldig nært Oslo i den forstand at det bare tar 35 minutter med tog til Oslo. Det tar også ti minutter til Gardermoen, noe som er veldig bra med tanke på at jeg farter mye rundt, sier Dæhlie.

Dæhlie forteller videre at paret stortrives i den nye leiligheten i Sundet, og at de har en flott utsikt over elva Vorma, som de synes er veldig hyggelig.

SKALP: Bjørn Dæhlie undervurderte Kongen av OL da de møttes til spurtduell. Video: Øistein Norum Monsen. Vis mer

Vil bruke mer tid med familien

Dæhlie giftet seg med kona i 2002, og sammen har de altså de to sønnene Sivert og Sander Dæhlie. 52-åringen har en utrolig langrennskarriere bak seg med hele åtte OL-gull og ni VM-gull. Han har også vunnet verdenscupen seks ganger, og vunnet totalt 46 verdenscuprenn.

Etter at han la skikarrieren på hylla i 2001, har han utviklet forretningsvirksomhet med hovedvekt på klesproduksjon og eiendom. I 2017 fylte han 50 år, og da fortalte han til Dagbladet at han ønsket å tone ned arbeidet.

GODT GIFT: Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter giftet seg i Eidsvoll kirke i 2002. Foto: NTB Scanpix
GODT GIFT: Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter giftet seg i Eidsvoll kirke i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har sagt før at jeg skal jobbe mindre. Men så er det blitt stikk motsatt. Jeg ser at livet farer forbi, fortalte Dæhlie og la til:

- Jeg ønsker å tone ned arbeidet noe. Forretningsdrift er morsomt og givende. Men jeg vil bruke mer tid og gjøre mer sammen med familien.