PRESTISJEFYLT: Verdens største modeller inntar årlig catwalken under Victoria's Secret-showet. I dag går årets show av stabelen, og norske Frida Aasen (t.v.) er med for annet år på rad. Foto: NTB scanpix
PRESTISJEFYLT: Verdens største modeller inntar årlig catwalken under Victoria's Secret-showet. I dag går årets show av stabelen, og norske Frida Aasen (t.v.) er med for annet år på rad. Foto: NTB scanpixVis mer

Victoria's Secret Fashion Show:

Nå skal norske Frida (23) tilbake hit

Inntar catwalken for andre år på rad i det spektakulære showet, som arrangeres i New York i dag.

Hvert år, når høstmørket virkelig har senket seg og de tykke strikkeplaggene er blitt hentet fram fra skap og skuffer, blir Victoria's Secret Fashion Show arrangert.

Et knippe utvalgte supermodeller ifører seg delikat undertøy, fargesprakende vinger og andre gevanter, samt glitrende smykkesteiner - ikke minst på den berømte «Fantasy Bra» - som en slags motvekt til den dystre årstida som ubønnhørlig siver inn i hus, kropp og sinn.

Det spektakulære showet er den mest sette motebegivenheten som sendes på tv og sees av millioner over hele verden hvert år, ifølge Forbes.

Ble historisk

Å få spankulere nedover catwalken i moteshowet til undertøysgiganten anses som en stor ære, og en rekke supermodeller har gjennom historien vist seg fram på den glamorøse arenaen.

Blant årets utvalgte modeller finner man også norske Frida Aasen (23), som gjorde sin catwalkdebut for Victoria's Secret på samme tid i fjor.

Den gang ble den unge modellen dessuten historisk, siden hun ble den første norske modellen som noensinne har fått dette prestisjetunge oppdraget.

- Jeg er utrolig glad for å skulle gå i showet. Det er så stor konkurranse for å få plass der, og det gjør det nesten helt uvirkelig, sa hun til Dagbladet i fjor, gjennom sin agent Donna Ioanna.

- Kunne ikke vært gladere

Det var tidligere i høst det ble kjent at Aasen for andre år på rad var blitt plukket ut til å gå i Victoria's Secret Fashion Show.

I starten av september meldte Min Mote at 23-åringen hadde vært på casting i New York, og i etterkant av castingen skrev Aasen på Instagram at hun hadde fått jobben.

- Jeg fikk den beste overraskelsen på jobb i dag. Jeg skal gå Victorias's Secret Fashion Show for andre gang, skrev hun den gang, og la til:

- Jeg kunne ikke vært gladere. Takk for at dere hadde troen på meg igjen!

Nå er årets undertøysshow, som denne gang arrangeres i New York, bare få timer unna. Selve visningen går altså av stabelen torsdag 8. november, men vises ikke på TV før 2. desember.

Kendall Jenner og Gigi Hadid gikk på catwalken for Victoria Secret, og ble filmet på gaten på vei til etterfesten av pressen. Også klipp fra catwalken der man ser modellene. Vis mer

Trening og øving

I timene før den spektakulære begivenheten, har den norske modellen delt noen innlegg på Instagram om oppladningen til moteshowet.

I går delte hun et bilde av seg selv fra fjorårets show, og skrev til bildet at de brukte dagen til å øve til visningen.

- Jeg kan ikke vente med å få se lokalet! Bare én dag til før det er «show time», skrev Aasen blant annet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

På Instagram Story har den suksessrike modellen også delt noen stemningsrapporter det siste døgnet.

Der har hun blant annet dokumentert sin siste treningsøkt før showet, og delt en video tatt av modellkollega Kelly Gale (23) - der de to er på vei til prøvene til showet sammen med mange andre modeller.

At modellene ligger i hardtrening i forkant av Victoria's Secret-showene er ingen ukjent sak, og deres noe ekstreme trenings- og kostholdsregime er blitt omtalt ved mer enn én anledning.

PÅ TRENING: Frida Aasen la inn en siste treningsøkt før Victoria's Secret-showet. Foto: Istagram Story/ Frida Aasen
PÅ TRENING: Frida Aasen la inn en siste treningsøkt før Victoria's Secret-showet. Foto: Istagram Story/ Frida Aasen Vis mer

Falt på catwalken

Men selv om de utvalgte modellene utvilsomt gjør sitt ytterste for å prestere best mulig på catwalken, kan det likevel gå galt.

Den kinesiske modellen Ming Xi (29) var ytterst uheldig i fjor, da hun snublet og falt på catwalken under showet - som den gang ble arrangert i Shanghai.

Til tross for den pinlige hendelsen klarte supermodellen å holde maska, og tok det hele på strak arm mens hun smilte seg gjennom det hysteriske fallet.

Frida Aasen har i skrivende stund ikke besvart Dagbladets henvendelser om kveldens show.