SKAL PÅ ROADTRIP: Madcon-duoen Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam gjør seg klare for å delta i Gumball-rallyen i USA. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SKAL PÅ ROADTRIP: Madcon-duoen Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam gjør seg klare for å delta i Gumball-rallyen i USA. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Nå skal Tshawe på roadtrip

Fortsatt uten lappen.

(Dagbladet): Neste uke legger Madcon-gutta Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam ut på en sju dager lang rallytur som strekker seg fra New York til Los Angeles når de deltar i Gumball 3000.

Dermed følger de to i fotsporene til en rekke store internasjonale kjendiser.

Stjerner som Dannii Minogue, «Jackass»-gutta Steve-O og Johnny Knoxville, Matthew McConaughey og Tony Hawk har tidligere deltatt.

- Skal hvertfall ikke kjøre I fjor sommer sørget Tshawe Baqwa for overskrifter da Lamborghinien han kjørte stod i brann ved en McDonalds på Furuset i Oslo.

I kjølvannet av episoden kom det også fram at rapperen ikke hadde gyldig norsk førerkort da han satte seg bak rattet, og at han også tidligere hadde kjørt alene uten å ha lappen.

Tshawe har fortsatt ikke tatt førerkortet, og derfor overlater han kjøringa til Yosef og manager Peter Peters.

- Jeg kommer til å ligge bakerst horisontalt, jeg, fram til vi stopper hver eneste kveld. Det er det ingen tvil om, sier han til Dagbladet.

- Jeg skal hvertfall ikke kjøre!

Fest og fine damer Rapduoen og manageren skal kjøre to Cadillac Escalade-biler til en verdi av 1,7 millioner fra New York til Los Angeles. Og det blir altså Yosef som må sitte bak rattet på den ene doningen.

LIVSOPPLEVELSE: Madcon-gutta føler seg heldige som får muligheten til å være med på den ukes lange bilturen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
LIVSOPPLEVELSE: Madcon-gutta føler seg heldige som får muligheten til å være med på den ukes lange bilturen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg skal kjøre og det gleder jeg meg veldig til. Da skal jeg få med meg landskap, natur og alle morsomme folk jeg alltid har hatt lyst til å se, sier Yosef.

- Ja, han har aldri vært den rocker'n i forhold til meg. Så det går bra, parerer Tshawe.

Han har nemlig store planer om å både å feste og dra damer på turen.

- Det er en livsopplevelse å få lov til å være med på. Som kar må jeg si at jeg alltid har vært veldig interessert i biler og å kjøre fort, og kvinnfolk - fine damer, og en god fest. Og alle disse tre ingrediensene blir innfridd hver eneste kveld i en hel uke! jubler Tshawe.

- Har du planer om å dra damer med bilen?

- Nei, ikke med bilen. Med meg. Det holder, sier han og smiler.

Går glipp av Times Square Startskuddet for rallyturen går 25. mai, som er samme dag som finalen i sangkonkurransen «The Voice» går av stabelen. Yosef er en av mentorene i tv-programmet, og går derfor glipp av Gumball-åpningen på Times Square i New York.

- Jeg rekker ikke åpningen av Gumball, og den er ganske stor, på et avstengt Times Square, så det hadde vært litt kult å føle at de stenger av Times Square for meg. Men da gjør dem det for broren min, også gjør jeg «The Voice» ferdig, fester fra meg der og takker for en fin sesong. Og så setter jeg meg på et fly, også plukker de andre meg opp i Toronto, sier Yosef.

Selv om han gjerne skulle fått med seg Gumball-åpningen, synes Yosef det er helt greit å gå glipp av den til fordel for «The Voice»-finalen.

SJÅFØR: Det er Yosef Wolde-Mariam som skal sitte bak rattet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SJÅFØR: Det er Yosef Wolde-Mariam som skal sitte bak rattet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg føler meg enda kulere når jeg må gjøre ferdig finalen og hoppe på et fly. Det er showbusiness.

- Jeg kan bli farlig Gumball er offisielt ikke et race, og hverken Tshawe eller Peter Peters spesielt opptatt av å komme først over målstreken i Los Angeles.

- Jeg er ganske sikker på at Peters er en stor kylling når det gjelder bilkjøring. Jeg tror ikke Peter overhodet er interessert i å komme over målstreken fort. Og jeg er personlig ikke opptatt av det heller, sier Tshawe.

Derimot tror Yosef at han kan bli fristet til å tråkke litt ekstra på gassen inniblant.

- Det må bli en kombinasjon av Peters og meg. For jeg tror jeg kan bli farlig, sier han.

- Hvis Tshawe kommer til å sove, og Peters er litt trøtt den siste dagen, da skal jeg nok tråkke på gassen, men det er ikke det som er det viktigste.

Aller mest gleder de to seg til å komme over dammen og oppleve «roadtripen». Dessuten er det en gyllen mulighet til å knytte kontakter.

- Jeg har ikke noen store forventninger, jeg er mer hypp på å komme dit og oppleve det. For oss som sikter mot musikkens mekka, når det gjelder nettverksbygging i en sånn suppe som Gumball, så er det paradis, sier Yosef.

FEST OG DAMER: Tshawe har store planer om å feste, dra fine damer og ligge horisontalt bakerst i den luksuriøse doningen som skal frakte dem fra New York til Los Angeles. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FEST OG DAMER: Tshawe har store planer om å feste, dra fine damer og ligge horisontalt bakerst i den luksuriøse doningen som skal frakte dem fra New York til Los Angeles. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer