Dronning Elizabeth:

Nå snakker hun om ektemannen

Dronning Elizabeth har vært taus offentlig om prins Philip etter hans død.

I SORG: Prins Philips bortgang etterlot dronning Elizabeth i sorg. Nå deler hun et av minnene deres. Foto: Alastair Grant/AP/NTB
I SORG: Prins Philips bortgang etterlot dronning Elizabeth i sorg. Nå deler hun et av minnene deres. Foto: Alastair Grant/AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bildene har vært mange etter at prins Philip gikk bort i april. Prinsens bortgang etterlot en hel familie i sorg, spesielt hans kone dronning Elizabeth (95).

Dronningparet hadde en lengre kjærlighetshistorie enn de fleste, og sto støtt sammen gjennom et liv i offentligheten fra de møttes i helt ung alder.

«Han har vært min styrke og mitt hjem», har dronninga selv sagt tidligere.

- Glade minner

I etterkant av dødsfallet har den britiske monarken returnert til jobb, samtidig som hun har holdt en forholdsvis lav profil etter ektemannens bortgang.

Først nå, et halvt år seinere, snakker hun for første gang offentlig om ham. Det gjorde hun under et besøk i Skottland denne helga.

- Jeg har tidligere snakket om min dype og vedvarende hengivenhet for dette fantastiske landet, og om de mange glade minnene prins Philip og jeg alltid hadde da vi var her, sa dronninga i sin tale ifølge People.

- Det sies ofte at det er menneskene som skaper et sted, og det er få steder hvor dette er mer riktig enn i Skottland, som vi har sett den siste tida, fortsatte hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer