Nå starter en av de bitreste kjendisrettssakene noensinne

Jordan og Peter Andre krangler om utroskap, skilsmisse og puppemodellens utviklingshemmede sønn.

LYKKELIGERE TIDER: Peter Andre og Jordan var gift i tre år, og hadde sitt eget realityshow. Nå skal de krangle så busta fyker i retten. Foto: Stella Pictures
LYKKELIGERE TIDER: Peter Andre og Jordan var gift i tre år, og hadde sitt eget realityshow. Nå skal de krangle så busta fyker i retten. Foto: Stella PicturesVis mer

||| (Dagbladet): Puppemodellen Jordan (32) og nittitallsartisten Peter Andre (37) var lenge et av Storbritannias mest elskede kjendispar. De to giftet seg i lykkelige omstendigheter i september 2005.

Sammen har de barna Junior (5) og Princess Tiaamii (3). I tillegg har Jordan, som egentlig heter Katie Price, sønnen Harvey (8) fra et tidigere forhold med fotballstjernen Dwight Yorke.

Harvey er blind og autistisk, og Andre har gjennom hele forholdet med Jordan gjort det klart at han ser på gutten som sin egen sønn.

Beskyldt for utroskap I mai 2009 bekreftet likevel paret at de hadde gått fra hverandre, etter tre og et halvt års ekteskap.

Siden har det til tider blitt veldig stygt mellom de tidligere turtelduene. Faktisk så stygt at Andre i oktober i fjor så seg nødt til å ta ekteskapsbruddet til rettslokalene.

Denne uka begynner rettssaken, som i britiske medier allerede er utnevnt til den skitneste og mest råtne siden Paul McCartney og Heather Mills' rettskrangel i 2008. Deres ekteskapsbrudd endte med at Mills fikk 250 millioner kroner i erstatning, rundt én milliard mindre enn hun krevde.

Men det er ikke skilsmisseoppgjøret som er utgangspunktet når Andre nå tar Jordan til rettslokalene. Ifølge søksmålet krever han erstatning etter det han mener er urettferdige anklager fra eksen fra oktober i fjor.

Her hevder Jordan at Andre og manageren hans, Claire Powell, er et par. Dette benekter både Andre og Powell på det sterkeste, skriver Daily Mail.

Powell, som på sin side er gift, vil i retten benekte enhver form for seksuell omgang med Andre.

- Gift med to Eksparet skal også begge vitne i den betente saken. Det er også ventet at de har med seg vitner i form av venner og kolleger, blant annet Jordan nye ektemann.

I Storbritannia venter man nå at svært intime detaljer fra parets ekteskap og det påfølgende bruddet blir gravd opp i retten.

VÅGALE: Britene har elsket de tidligere realityturtelduenes vågale stil. Foto: Stella Pictures
VÅGALE: Britene har elsket de tidligere realityturtelduenes vågale stil. Foto: Stella Pictures Vis mer

Det var på et BBC-show og i en magasinartikkel at Jordan kom med beskyldningene om Andre og Powell.

I programmet snakket Jordan ut om bruddet, og på spørsmål om Andre hadde møtt noen nye svarte hun følgende:

- Det er visstnok nannyen. Eller manageren hans Claire.

- Problemet er at jeg tidligere følte meg gift med to mennesker - Pete og managementet vårt. Og det var som om Pete var gift med to kvinner, Claire og meg. Og det kvalte meg. Hvis jeg må skylde på noen for at forholdet tok slutt, så må jeg legge noe av skylda på Claire, sa hun seinere til et sladreblad.

Sønnen ufrivillig midtpunkt Jordan er forventet å forsvare seg med at uttalelsene på tv-showet aldri ble sendt, mens Andre vil slå fast at beskyldningene likevel ble hørt av over 600 mennesker - og videreformidlet, skriver Daily Mail.

Jordan skal ha betalt en ukjent sum i erstatning til Powell for å få saken ut av verden.

Men det er ikke bare beskyldninger rundt et ødelagt forhold som vil komme opp denne uka. Også Jordans sønn Harvey spiller en ufrivillig rolle. Andre har alltid sagt han er uforbeholdent glad i Harvey, og har skrevet sangen «Unconditional» til ham. Men på spørsmål om å kommentere eksens musikk, svarte glamourmodellen følgende:

- Den ene sangen jeg ikke synes er så veldig representativ er «Unconditional», den han laget for Harvey. Han valgte å se ham to kvelder annenhver uke, og det er ikke uforbeholden kjærlighet.

News of the World [artikkelen ligger ikke på nett] skrev forrige uke at Andres advokat kommer til å argumentere med at Jordan kaller klienten hans en hykler og løgner.

Ifølge Daily Mail vil det også bli argumentert med at Jordan har gjort det nær sagt umulig for Andre å treffe Harvey den siste tida, noe Andre skal ta svært tungt.

Realitystjerner For to dager stilte Andre opp på et tv-show i Storbritannia. Der kom det tydelig fram at han har fjernet en tatovering rundt fingeren, som skulle forestille ring og symbolisere hans evige kjærlighet til Jordan.

POPULÆRE: Britene har elsket Jordan, som egentlig heter Katie Price, og Peter Andre. De har hatt sitt eget realityshow, og delt raust av privatlivet sitt. Foto: Stella Pictures
POPULÆRE: Britene har elsket Jordan, som egentlig heter Katie Price, og Peter Andre. De har hatt sitt eget realityshow, og delt raust av privatlivet sitt. Foto: Stella Pictures Vis mer

Andre røpet også at han nå er moden for en ny kjæreste, skriver Daily Mail.

Jordan er på sin side blitt anbefalt å øke sikkerheten rundt seg selv, for å være sikret mot illsinte Peter Andre-fans.

Selv om begges karrierer har sett bedre dager, har de holdt interesse gjennom en rekke realityshow, blant annet en om dem selv, «Katie & Peter».

UFRIVILLIG INNBLANDET: Jordans utviklingshemmede sønn Harvey. Foto: Stella Pictures
UFRIVILLIG INNBLANDET: Jordans utviklingshemmede sønn Harvey. Foto: Stella Pictures Vis mer