Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kellyanne Conway:

Nå svarer Trumps rådgiver på den massive kritikken etter dette bildet

- Jeg mente absolutt ikke å være respektløs.

BEKLAGER: Kellyanne Conway (t.v.) fikk sterk kritikk etter at hun ble avbildet i denne sittestillingen, da president Tump hadde møte på Det ovale kontor. Nå forklarer hun at det ikke var i hennes intensjon å opptre respektløst. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Kellyanne Conway (t.v.) fikk sterk kritikk etter at hun ble avbildet i denne sittestillingen, da president Tump hadde møte på Det ovale kontor. Nå forklarer hun at det ikke var i hennes intensjon å opptre respektløst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det siste døgnet har Donald Trumps politiske rådgiver Kellyanne Conway (50) møtt stor kritikk for mangel på respekt og etikette.

Mandag hadde president Trump nemlig et møte på Det ovale kontor med lederne av høyskolene og universitetene i USA hvor studentmassen tradisjonelt har bestått av afro-amerikanere.

Det var også her at Conway ble fotografert knelende i sofaen, med høyhælte sko på, samtidig som hun trykket på mobiltelefonen.

Ifølge New York Daily News har 50-åringen nå tatt bladet fra munnen, og forklarer sin versjon av den mye omtalte hendelsen.

- Det som skjedde var at vi hadde den hittil største samlingen av menn og kvinner i Det ovale kontor for et bilde. Jeg ble bedt om å ta et bilde i et overfylt rom, med pressen bak oss. Jeg ble også bedt om at bildet ble tatt i en spesiell vinkel, og gjorde nettopp dette, sier Conway til Fox News, ifølge avisa.

- Var ikke meningen

Mange har reagert sterkt når det kommer til oppførselen Conway utviste under møtet. Etiketteekspert Reidar Helliesen var bare en av dem som mente at rådgiveren «overskrider grensen fullstendig for hva som er anstendig i en slik formell setting».

KNELENDE: Kellyanne Conway møtte stor kritikk for mangel på etikette i Det ovale kontor. Foto: NTB Scanpix
KNELENDE: Kellyanne Conway møtte stor kritikk for mangel på etikette i Det ovale kontor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå legger Conway seg flat og beklager for at hun hadde føttene i sofaen.

- Jeg mente absolutt ikke å være respektløs. Det var ikke meningen å ha føttene i sofaen, forklarer hun videre.

Kellyanne Conway (50) har vært i hardt vær den siste tida.

Kalt inn på teppet

Det er hovedsakelig 50-åringens mange uheldige uttalelser som har skapt store overskrifter, noe som også har ført til at hun er svartelistet av flere medier.

Dette er imidlertid langt fra den eneste uheldige situasjonen fra rådgiveren den siste tiden.

FORSVARER IVANKA: Dagen etter at Donald Trump gikk hardt ut mot varehuskjeden Nordstrom, som dropper produktene til presidentdatteren Ivanka Trump, reklamerer Trump-rådgiver Kellyanne Conway for datterens merkevare under ett intervju. Video: AP Vis mer

Nylig ba det amerikanske etikkrådet Det hvite hus vurdere hvorvidt Conway bør straffes, etter at hun reklamerte for presidentdatteren Ivanka Trumps klær under et direktesendt intervju.

Hun ble tidlig kalt inn på teppet etter å ha sagt blant annet «du kan kjøpe klærne hennes på nettet (...). Gå og kjøp Ivankas klær. Det er en fantastisk kolleksjon, jeg gir den mer enn gjerne gratis reklame: Gå og kjøp klærne i dag, folkens!» under et intervju med Fox News.

Fant opp massakre

Hun har også funnet opp begrepet «alternative fakta» da hun tok Donald Trumps pressesekretær i forsvar, før hun fortalte om en massakre som aldri hadde skjedd, også det på direktesendt TV.

Det var under et intervju med journalisten Chris Matthews på MSNBC at Conway viste til «Bowling Green-massakren» for å forsvare Trumps kontroversielle innreiseforbud.

Conway viste til to irakiske flyktninger, som ifølge henne var mesterhjernene bak denne massakren, og som aldri burde fått lov til å sette sine bein på amerikanske jord.

Bowling Green-massakren har altså aldri funnet sted, og Conway ble umiddelbart hetset, kritisert og latterliggjort for å fare med nok et eksempel på Trump-administrasjonens vilje til å bruke «alternative fakta» i den offentlige debatt.

DIKTER?: Kellyanne Conway snakket om «Bowling Green-massakren» som et bevis på at innreiseforbudet må godkjennes. Men det har aldri vært noen massakre i byen Bowling Green. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media